FIA si posvieti na testovanie Mercedesu a Pirelli

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 11:45 • 2 min
FIA si posvieti na testovanie Mercedesu a Pirelli

MONTREAL - Tribunál Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) preverí, či sa tím formuly 1 Mercedes previnil proti pravidlám, keď počas sezóny prijal ponuku Pirelli na testovanie pneumatík.

slovakia

left justify in out

Protest proti konaniu nemeckej stajne a talianskeho výrobcu pneumatík podali konkurenčné Ferrari a Red Bull. Otvorenie vyšetrovania nesledovalo po doručení správy od stewardov z Veľkej ceny Monaka, na ktorej triumfoval práve jazdec Mercedesu Nico Rosberg. Za porušenie zákazu skúšobných jázd hrozia sankcie v rozsahu od pokuty po vylúčenie zo šampionátu.

Testy sa konali po Veľkej cene Španielska 15. - 17. mája 2013 na okruhu Catalunya pri Barcelone. FIA zároveň uzavrela podobný prípad týkajúci sa tímu Ferrari, ktorý testoval pneumatiky 23. - 24. apríla, ale na monoposte z roku 2011. 

Riaditeľ športovej divízie Pirelli Paul Hembery na obranu uviedol, že testované pneumatiky sa vyvíjajú pre sezónu 2014 a Mercedesu z toho neplynuli žiadne výhody. Ponuku na spoluprácu vraj dostali viaceré tímy, ale Mercedes reagoval najrýchlejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies