FIA schválila zmeny pre rok 2014, komisári možu dávať penalizáciu 5 sekúnd

NETKY.SK • 24 Január 2014, 12:53 • 2 min
FIA schválila zmeny pre rok 2014, komisári možu dávať penalizáciu 5 sekúnd

ŽENEVA - Po zasadnutí Strategickej skupiny F1 sa v Ženeve uskutočnilo aj rokovanie Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA), ktorá okrem iného schválila menšie zmeny športových pravidiel pre rok 2014. Informovala o tom agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Podľa novej úpravy pravidiel môžu komisári udeliť päťsekundový trest, ktorý si jazdec odpyká v boxoch pred začiatkom práce na aute. Okrem toho musí tímový personál nosiť prilby v priebehu kvalifikácie i pretekov. Ďalej jazdci v záverečnom kole nemôžu odstaviť auto pre ušetrenie paliva pre odber potrebnej vzorky a následnú analýzu. Nebude to považované za zdôvodniteľnú príčinu zastavenia.

V sezóne 2014 dostane každá stajňa k dispozícii šesť žolíkov na celoročnú prácu, pričom doteraz to boli len dvaja. Malo by to umožniť väčšiu flexibilitu pri práci na nových motoroch a autách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies