Fetty Wap čelí žalobe za porušenie autorských práv

NETKY.SK • 29 September 2016, 10:34 • 2 min
Fetty Wap čelí žalobe za porušenie autorských práv

LOS ANGELES - Americký rapper Fetty Wap čelí žalobe za údajné porušenie autorských práv, ktorého sa mal dopustiť na singli Trap Queen.

slovakia

left justify in out

Dánsky skladateľ Lazar Lakic tvrdí, že rodák z Patersonu bez povolenia použil hudobný podklad, na ktorý vlastní exkluzívne práva. Tie vraj kúpil v roku 2014 od producenta Tonyho Fadda, ktorý stojí aj za spomínaným singlom.

 


V žalobe, ktorú podal na oboch hudobníkov, Lakic uvádza, že Fadd chcel neskôr odkúpiť hudobný podklad naspäť, no Lakic ponuku odmietol. Fadd sa s ním údajne skontaktoval v januári 2015, krátko predtým, ako sa singel Trap Queen dostal do rebríčka Billboard Hot 100. Od oboch hudobníkov teraz žiada podiel na doterajších ziskoch, zničenie všetkých kópií a zastavenie predaja úspešnej nahrávky.


Podľa Navarra Graya, právneho zástupcu Fettyho Wapa, si interpret taktiež zakúpil spomínaný hudobný podklad, čo môže dokázať kúpnou zmluvou. Ako dodal, v prípade, že Lakic v spore uspeje, 25-ročný rapper bude chcieť, aby odškodné zaplatil výlučne Fadd.


Fetty Wap, vlastným menom Willie Maxwell, sa pohybuje na hudobnej scéne od roku 2011. V júli 2014 vydal mixtape Up Next a o dva mesiace neskôr aj spomínaný singel Trap Queen, ktorý sa v americkom rebríčku Billboard Hot 100 dostal najvyššie na druhú priečku. Skladba sa nachádza aj na jeho debutovom eponymnom albume, ktorý vyšiel vlani. Tento rok by mal uviesť na trh pripravovanú štúdiovku King Zoo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies