Festivalový horor: Žena takmer zomrela v tlačenici, po úraze jej sčerneli oči

NETKY.SK • 10 Január 2017, 17:01 • 2 min
Festivalový horor: Žena takmer zomrela v tlačenici, po úraze jej sčerneli oči

LORNE - Mladá žena opísala hrôzu, ktorú zažila na hudobnom festivale Falls v Austrálii, kde ju takmer ušliapali na smrť.

slovakia

left justify in out

Maddy (22), ktorej priezvisko nebolo zverejnené, je jednou z 19 hospitalizovaných počas spomínanej akcie. K incidentu došlo 30. decembra 2016, no ona sa z neho ešte stále spamätáva.

 

img

 

Po vystúpení austrálskej rockovej skupiny DMA sa masa ľudí chcela rýchlo presunúť na druhý stage, kde mala hrať zjavne veľmi obľúbená kapela London grammar a vypukla hustá tlačenica.

 

"Ľudia sa na mne jednoducho začali hromadiť. Stále som sa hýbala, až to zrazu nebolo možné," spomína Maddy. Na samom dne pod hromadou ľudí kričala o pomoc. Nemohla dýchať. Ako povedala, váha tiel jej z pľúc vyradila všetok vzduch a už sa nedokázala nadýchnuť.

 

Maddy si bola istá, že zomrie. „Spomínam si na to ako som si uvedomila, že toto je smrť, že naozaj umieram a potom som omdlela.“ To, že napokon vyviazla živá považuje za obrovský zázrak.

 

 

Má však zlomenú panvu a nebude schopná chodiť až tri mesiace, takže je aj práce neschopná. Na fotkách z nemocnice v Geelong vidno aj krvou podliate oči, ktoré sú takmer celé čierne.

 

Maddy teraz zvažuje, či sa má pripojiť k hromadnej žalobe voči organizátorom festivalu spolu s ďalšími obeťami tlačenice, ktoré tiež utrpeli vážne zranenia.

 

Usporiadatelia festivalu sa za incident ospravedlnili, no zároveň sa bránia tým, že bezpečnostné opatrenia boli podľa nich dostatočné a k takejto katastrofe došlo prvýkrát za 20 rokov. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies