Festival Vysoké hory Nitra prinesie cestovateľské filmy i fotografie

NETKY.SK • 28 Október 2017, 15:37 • 2 min
Festival Vysoké hory Nitra prinesie cestovateľské filmy i fotografie

NITRA - Premietanie cestovateľských filmov i výstavy fotografií prinesie aj tento rok festival Vysoké hory Nitra. V poradí 12. ročník podujatia sa bude tento rok konať 4. novembra na Mestskom úrade v Nitre.

slovakia

left justify in out

V rámci hlavného programu sa môžu návštevníci tešiť na prezentácie, ktoré ich zavedú do najvyšších hôr sveta, ukážu im divoké rieky a oblasti Ekvádoru, ale aj krásy slovenskej prírody. „Pripravená je pútavá prehliadka filmov, fotografií a rozprávania známych osobností, horolezcov, cestovateľov a filmárov nielen z nitrianskeho regiónu, ale z celého Slovenska. Hlavný program sa skladá zo štyroch blokov s filmami a prezentáciami. Sprievodnou akciou festivalu je výstava fotografií s tematikou hôr, cestovania, fauny a flóry a tiež tombola o hodnotné ceny,“ informovali organizátori z Nitrianskeho horského spolku.

 

Festival prinesie do Nitry film Petra Hámora s názvom Himalayadventure, ktorý je výberom tých najzaujímavejších okamihov a zážitkov, zozbieraných v priebehu 20 expedičných rokov. Pavol Barabáš uvedie film Vábenie výšok. Predstaví v ňom Ivana Gálfyho, ktorý stál pri zrode Horskej služby na Slovensku.

 

Súčasťou programu je aj prezentácia Expedícia Vysoké Tatry 1955, ktorá približuje prostredníctvom čiernobielych fotografií prvý kolektívny prechod hlavného hrebeňa Vysokých Tatier v zimnom období. Film Erika Baláža Živá rieka zasa ukáže tok rieky Belej. Dokument Viliama Bendíka Kroky na hrane predstaví príbeh šiestich ultrabežcov. Tí sa rozhodli oživiť autentický príbeh Rudolfa Vrbu a Alfreda Wetzlera, ktorí ušli z pekla koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau v Poľsku.

 

Vysoké hory Nitra prinesú aj filmy a prezentácie z paraglidingových letov v pohorí Altaj, horolezeckého výstupu na Mont Blanc, o lyžovaní na Kaukaze, či putovaní po Kube. V programe je aj premietanie časozberného videa o krásach Čiech i dokumenty o splavovaní riek v Ekvádore a cyklotúre z Vrábeľ do Paríža.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies