Festival Vrbovské vetry sa uskutoční už tento víkend

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 13:57 • 2 min
Festival Vrbovské vetry sa uskutoční už tento víkend

BRATISLAVA – Už v sobotu 16. júla sa vo Vrbovom uskutoční po desiaty raz festival Vrbovské vetry. Opäť ponúkne veľké mená českej a slovenskej hudobnej scény, ktorých spoločným menovateľom bude najmä kvalita.

slovakia

left justify in out

Lahôdkou pre hudobných fajnšmekrov bude nesporne vystúpenie skupiny Pražský Výběr v pôvodnej zostave. Bude to jediné vystúpenie tejto legendy na Slovensku, podobne ako koncert Jasnej páky s Davidom Kollerom za bicími.

 

Festival rozosmejú domáci Vrbovskí víťazi a roztancuje reggae zoskupenie Medial Banana. Nebude chýbať ani Slobodná Európa, Karpatské chrbáty, basgitarový virtuóz Juraj Griglák, ktorý so sebou privezie ďalšie veľké mená slovenského jazzu - Martina Valihoru a Michala Bugalu či kapelu Chiki liki tu-a so svojimi Projektami, ktoré budú tentoraz útočiť na bránice účastníkov festivalu časovo neobmedzene, na konci programu.

 

Organizátor festivalu Braňo Jobus pokrstí tentoraz až dve knihy - Zvon a Tajnú správu, ako aj CD novinku Jobus Pubertus, ktoré uvedie do života zvuk pre túto príležitosť špeciálne odliateho 50-kilogramového bronzového zvona s vyobrazením samotného pána precedu Húpacého Kona. Okrem klasických vrbovských disciplín z dielne Pána Brata, ako sú Dostihy na húpacích konoch či Formula Nula, sa dostane aj na novinky ako napríklad Plastovú Megalukostrelbu.

 

V predvečer hlavného programu bude mať vo Vrbovom premiéru prvá, pilotná časť animovaného rozprávkového seriálu Komisár Mrodge, vytvoreného podľa knihy Braňa Jobusa (ktorý do seriálu urobil aj hudbu a nahovoril hlavnú postavu) v réžii excelentného Jakuba Kronera. Aktuálne bol na webe voľne sprístupnený film dokumentaristu Mira Rema Vrbovský veter.

 

Vstupenky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk. TASR informoval PR manažér festivalu Whisky zo skupiny Slobodná Európa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies