Festival Viva Musica! doplnia Viva Balet! a Measha Brueggergosman

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 12:50 • 2 min
Festival Viva Musica! doplnia Viva Balet! a Measha Brueggergosman

BRATISLAVA - Festival Viva Musica! otvorí podujatie Viva Balet!, ktoré sa bude konať 30. júna v sále Opery a baletu Slovenského národného divadla.

slovakia

left justify in out

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť na vedúceho sólistu Holandského národného baletu Jozefa Vargu, sólistku petrohradského Michailovského divadla Andreu Laššákovú, sólistov Ninu Polákovú a Romana Lazíka z Viedenskej štátnej opery.

 

Predstavia sa tiež sólisti SND Silvia Najdená a Andrej Szabo, sólistka Baletu Štátneho divadla Košice Eva Sklyarová a študentka tretieho ročníka Konzervatória Evy Jaczovej, 13-ročná Karin Bečvarová, ktorá na prestížnej medzinárodnej súťaži Vienna International Ballet Experience - VIBE získala v apríli prvé miesto.

 

Nebudú chýbať čísla z Labutieho jazera, Prokofievovho baletu Romeo a Júlia, ale tiež dramatický duet z baletu Anna Kareninači energické Rachmaninove Jarné vody. Tanečníkov bude počas večera sprevádzať Symfonický orchester Viva Musica! pod taktovkou dirigenta Martina Leginusa.

Do programu festivalu pribudla aj kanadská sopranistka Measha Brueggergosman, ktorá sa predstaví 25. augusta v novej budove Slovenského národného divadla.

 

Predvedie Wesendonck Lieder od Wagnera v sprievode orchestra Viva Musica! a v druhej polovici koncertu doplní výber zo spirituálov v úprave pre symfonický orchester z jej najnovšieho albumu Songs of Freedom (2017). Tridsaťdeväťročná interpretka, ktorá sa venuje aj džezu a gospelu, už spolupracovala napríklad s filharmóniami v Los Angeles, New Yorku či San Franciscu.

V rámci festivalu sa bude konať už skôr ohlásený koncert a cappella súboru The King’s Singers, ktorý sa predstaví 7. júla vo Veľkom evanjelickom kostole. V piatok 21. júla vystúpi na rovnakom mieste Iva Bittová s projektom Slovenské spevy a sláčikovým Mucha Quartetom, ktorý podporí aj koncert huslistkySarah Chang. Tá predstaví 20. augusta v bratislavskej Redute Štyri ročné obdobia od Antonia Vivaldiho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies