Festival Uprising sa blíži, režisér Vincze ponúkne dokument z atmosféry

NETKY.SK • 14 August 2015, 14:04 • 2 min
Festival Uprising sa blíži, režisér Vincze ponúkne dokument z atmosféry

BRATISLAVA - Bratislavský Uprising Reggae festival sa nezadržateľne blíži, už o týždeň 21. augusta začne v rekreačnom areáli na Zlatých pieskoch sviatok reggae. Atmosféru festivalu približuje nový dokument režiséra Braňa Vinczeho.

slovakia

left justify in out

Ten dokonale vystihuje atmosféru festivalu, ktorý si za osem rokov existencie vybudoval pevné postavenie medzi najväčšími kultúrnymi podujatiami nielen na Slovensku ale aj v strednej Európe. Uprising Reggae festival sa stal novým podujatím nielen pre tisícky fanúšikov zo všetkých okolitých krajín, ale aj pre samotných vystupujúcich. Nové video ponúkne rozhovory s hviezdami minuloročného programu, ktorými boli Shaggy, Jimmy Cliff, Chronixx, Jah9, Aphrodite, Deadly Hunta a ďalší umelci.

 

V tomto ročníku je v programe opäť pestrý výber svetových, ale aj domácich mien. Hviezdou festivalu Uprising 2015 sú britské legendy UB40 s nesmrteľnými hitmi Red Red Wine či Can't Help Falling In Love. Na Slovensku sa premiérovo predstaví Bunny Wailer, posledný člen jamajských The Wailers, ktorý ku nám príde osláviť nedožité 70. narodeniny svojho nevlastného brata Boba Marleyho.

 

 

Na štyroch pódiách si fanúšikovia nájdu medzi ďalšími hviezdami mená ako Matisyahu, Anthony B, hip hop veteránov Onyx, Dope D.O.D., britského jungle pioniera Shy FX, Beardyman, Mad Professor, Cham, Chuck Fenda, Kiril Djaikovski a desiatky ďalších. Z domácej scény sa predstavia Medial Banana, Cocoman, Fast Food Orchestra, Strapo, Boy Wonder, Majk Spirit, AMO, Supa či Smola a Hrušky.

 

Poriadne nabitý víkend 21. a 22. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch môžu fanúšikovia okrem hudobného programu aj kúpaním, športom, rôznymi workshopmi a aktivitami, alebo jednoducho sledovaním filmov vo festivalovej Cinema & Design zóne. Podrobné informácie sú zverejnené na webovej stránke festivalu. Pre tento rok zvolili organizátori slogan Dobre bude! TASR informovala PR manažérka podujatia Silvia Turnerová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies