Festival Topfest bez skupiny Kabát by nebol Topfestom

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 10:07 • 2 min
Festival Topfest bez skupiny Kabát by nebol Topfestom

PIEŠŤANY - České skupiny Kabát a Wanastowi Vjecy boli headlinermi tretieho dňa (sobota 2.7.) rockového festivalu Topfest na letisku v Piešťanoch. Je škoda, že búrka skrátila program záverečného večera vydareného podujatia, ktoré do známeho kúpeľného mesta prilákalo tisíce fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Skupina Kabát je ozdobou Topfestu: okrem toho, že ich koncerty majú špičkovú úroveň, nechýbali ani jednom z doterajších trinástich ročníkov. Partiu okolo Josefa Vojteka, ktorá koncertuje bez jedinej personálnej zmeny už viac ako 25 rokov, možno dnes pokojne prirovnať k špičke európskej či anglo-americkej scény.

 

A potvrdili to aj na Topfeste. Festivalový playlist zostavili z doteraz vydaných albumov, teda od najnovšieho albumu Do pekla/Do nebe, ktorý vydali 22. mája minulého roku, až po album Děvky to znaj z roku 1993.

 

Začali hitom Banditi di Praga z rovnomennej platne, ďalšími boli Porcelánový prasata, Děvky to znaj, Malá dáma, V pekle sudy válej, Western Boogie, Dole v dole, Piju já, piju rád, Kdoví jestli, Frau Fogelrauch, Valkýra, Všechno bude jako dřív, Pohoda, Žízeňa a na záver hit Moderní děvče. Prídavok zmaril silný vietor blížiacej sa búrky, mnohotisícové hľadisko by si ho bolo za skvelú atmosféru pred pódiom zaslúžilo.

 

K úspechu tretieho večera mierou nemalou prispela aj skupina Wanastowi Vjecy. Tá prišla na Topfest po piatich rokoch.

 

Wanastovky založil v marci 1988 Robert Kodym ako štúdiovú punkovú kapelu, ktorá nahrala pesničky do dokumentárneho filmu Aby si lidi všimli. Tie mali veľký ohlas a tak začali aj s klubovými vystúpeniami a v októbri 1991 vydali prvú štúdiovú platňu Tak mi to teda Nandey. Dnes ich majú na svojom konte osem, zatiaľ posledným je album Letíme na Venuši z novembra 2011.

 

Začali skladbou Neděkujem – vypadněte, ďalšími v playliste boli Andělé, Vlkodlak, Slečna Anna je za vodou, Nahá, Jsem nevinnej, Sbírka zvadlejch růží, Lži, sex a prachy, Bedna od whisky, Tak mi to teda nandey, došlo aj na dva hity Panic a Dotknu se ohně z éry Lucie. Robert Kodym a spol. zahrali aj novinku s názvom Tři minuty po půlnoci. Tá je predzvesťou nového albumu, ktorý skupiny pripravuje.

 

Rockové dianie v Rusku prezentovala v Piešťanoch jedna z najpopulárnejších ruských kapiel, ktorá si hovorí Slot. Rockeri z Moskvy už majú za sebou aj úspešné vystúpenia v západnej Európe. Pätica mladých hudobníkov so speváčkou Nuki je na scéne od roku 2002 a reaguje tvorbou na súčasnú situáciu v Rusku, ktorá nie je veľmi priaznivá nielen pre tento typ hudby. Na Topfest prišli s piesňami Lego, Boj, Ruská duša, Kruhy na vode, Jeden či Chaos.

 

Silný vietor a blížiaca sa búrka skrátili program záverečného dňa, na hlavné pódium sa už nedostali skupiny UK Subs a domáce Horkýže slíže, ktoré vystúpením po polnoci mali dať bodku za 13. ročníkom. Bezpečnosť návštevníkov je však pre organizátorov na prvom mieste.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies