Festival Sziget sa začal mínus prvým dňom a bombovým poplachom

NETKY.SK • 11 August 2016, 07:44 • 2 min
Festival Sziget sa začal mínus prvým dňom a bombovým poplachom

BUDAPEŠŤ- Mínus prvým dňom a bombovým poplachom sa začal dnes na budapeštianskom Starobudínskom ostrove 24. ročník festivalu Sziget.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera 24.hu poznačilo úvodný deň podujatia aj ťažké zranenie 20-ročnej cudzinky, ktorá nadránom za nevyjasnených okolností spadla z pódia. Pacientku s poranením chrbtice museli hospitalizovať. Na moste vedúcom k hlavnej vstupnej bráne na ostrov našla bezpečnostná služba batoh bez majiteľa a oznámila to polícii. Policajti vykonali potrebné preventívne opatrenia a batožinu preveril pyrotechnik, ktorý nenašiel žiadne výbušniny.

 

Podľa informácií spravodajského servera kisalfold.hu bola v batohu klobása a pivo. Server poznamenal, že jedlo a pitie je zakázané brať na festival.

 

Vo štvrtok, v nultý deň festivalu, vystúpi speváčka a skladateľka Rihanna z Barbadosu, ktorá je jedným z ťahákov tohtoročného podujatia.

 

Festival Sziget, ktorý ponúka priestor aj opere, divadlu, cirkusu, múzeám, výtvarníkom, ale aj milovníkom športu, bol v rokoch 2011 a 2014 vyhlásený za najlepší veľký festival v Európe. Návštevníkov do 17. augusta čaká vyše 1500 programov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona