Festival Sundance zverejnil program plný hviezd

NETKY.SK • 11 December 2013, 16:08 • 2 min
Festival Sundance zverejnil program plný hviezd

SALT LAKE CITY - Organizátori Medzinárodného filmového festivalu Sundance zverejnili program pre nadchádzajúci ročník. Od 16. do 26. januára budú môcť diváci zhliadnuť viac ako sto rôznych filmov.

slovakia

left justify in out

Medzi premiérované filmy patrí dráma Laggies s Keirou Knightley a Samom Rockwellom v hlavných úlohách alebo komédia Frank, v ktorej sa predstavia Michael Fassbender a Maggie Gyllenhall.

"Na festivale budú mať premiéru filmy mnohých uznávaných nezávislých tvorcov, ktorí svoju kariéru začínali na našom festivale. To nám umožňuje uvedomiť si vplyv, odkaz a tiež rast hnutia okolo nezávislého filmu za uplynulých 30 rokov," vyhlásil John Cooper, riaditeľ festivalu Sundance. Ďalším filmom, ktorý na Sundance premietnu, je adaptácia knihy Johna le Carreho A Most Wanted Man (2013) s Willemom Dafoem v hlavnej úlohe. Počas poslednej festivalovej noci zas divákom predstavia snímku Rudderless režiséra Williama H. Macyho. 

Medzinárodný filmový festival Sundance vznikol v roku 1978 ešte pod názvom Utah/US Film Festival. Súčasný názov získal o sedem rokov neskôr, keď Sundance Institute prebral organizáciu podujatia. Odvtedy je festival miestom premiér úspešných nezávislých filmov. Napríklad film Divoké bytosti južných krajín (2012), ktorý debutoval na festivale minulý rok, získal štyri nominácie na Oscara. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies