Festival Štyri živly bude premietať filmy o mladosti

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 14:15 • 2 min
Festival Štyri živly bude premietať filmy o mladosti

Bratislava – Tematikou mladosti sa bude zaoberať filmový seminár 4 živly v Banskej Štiavnici. 18. ročník podujatia sa uskutoční v dňoch 10. - 14.8. v Banskej Štiavnici. Program festivalu tvoria samotné filmy týkajúce sa mladosti a sprievodné podujatia ako prednášky, koncerty či výstavy a semináre. Informovali o tom organizátori festivalu na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

slovakia

left justify in out

„Výber mladosti ako témy sa ukázal ako šťastné riešenie, podarilo sa nám vybrať veľmi zaujímavé filmy a vytvoriť jednu z najsviežejších kolekcií, aké sme na 4 živloch doteraz mali,“ uviedol výkonný riaditeľ seminára Ondrej Starinský. Klasické diela budú v programe striedať novinky, ktorých je tohto roku viac ako zvyčajne.

 

Okrem hraného filmu dostane priestor aj film dokumentárny, animovaný a experimentálny. Diváci sa môžu tešiť na niekoľko aktuálnych festivalových hitov v slovenskej premiére ako lotyšskú snímku Ešte som tu (2016), ktorá na tohtoročnom Berlinale získala Krištáľového medveďa za najlepší film pre deti a mládež, ale aj populárnu snímku Toto je náš svet (2016) s Viggom Mortensenom v hlavnej úlohe, ktorá získala divácku cenu v Karlových Varoch.

 

Špeciálnu pozornosť venujú organizátori sekcii nemeckých filmov. „Do programu sme rozhodli zaradiť trojicu filmov, ktoré naznačujú, ako k fenoménu mladosti pristupujú súčasní nemeckí filmári,“ vysvetlil Starinský. Diváci uvidia film Victoria (2015), Útočisko (2015) a Môj svet je disko (2013). Podrobnejšie sa budú 4 živly venovať aj detstvu a dospievaniu u nás od 60. rokov po súčasnosť. V tejto sekcii diváci nájdu aj niekoľko vzácnych archívnych kúskov.

 

Okrem tradičných premietacích priestorov v kine, sále kultúrneho centra a amfiteátri sa návštevníci môžu tešiť aj na projekciu na nádvorí Starého zámku, na miestnom futbalovom štadióne či vlakovej stanici. Pri téme mladosť nezabudli organizátori ani na najmenšie publikum. Pre deti a rodičov pripravia program pozostávajúci z filmových premietaní, hudobného workshopu a animačných tvorivých dielní. Pre dospelých bude pripravený sprievodný program pozostávajúci z prednášok, koncertov, výstav a výtvarných inštalácií.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies