Festival Pohoda sa tento rok neuskutoční! Nahradí ho séria malých podujatí

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 13:24 • 2 min
Festival Pohoda sa tento rok neuskutoční! Nahradí ho séria malých podujatí

SLOVENSKO - Festival Pohoda sa tento rok neuskutoční, nahradí ho séria malých podujatí pod názvom Pohoda on the Ground.

slovakia

left justify in out

Obľúbený festival Pohoda bude tento rok nahradený sériou malých podujatí pod názvom Pohoda on the Ground. Ďalší, v poradí 24., ročník festivalu sa tak zase posúva a konať by sa mal od 7. do 9. júla 2022. Všetky vstupenky zakúpené na 24. ročník tohto festivalu naďalej zostávajú v platnosti. Týka sa to konkrétne edície z roku 2020 a 2021. Podľa organizátorov je prenesenie lístkov na budúci rok tou najoptimálnejšou voľbou, ako festival podporiť. Avšak tým, ktorí to potrebujú, vedia organizátori vrátiť za kúpený lístok plnú sumu. Práve pre nich bola na stránke festivalu zriadenia sekcia Pohoda 20 -> 22 aj s návodom, ako postupovať pri refundácii.

 

img

 

Organizátori podotkli, že sa na budúcoročné podujatie snažia presunúť aj potvrdených umelcov a kapely na rok 2021. „Rozhodli sme sa na základe konzultácií s expertkami a expertmi. Je nám to ľúto, ale naše rozhodnutie považujeme za nevyhnutné a správne." napísali organizátori na sociálnej sieti.

 

img

Organizátori rozhodli o presune ročníka po diskusiách s epidemiologičkami Zuzanou Krištúfkovou, Máriou Štefkovičovou, Alexandrou Bražinovou a s matematikom Richardom Kollárom. Uviedli, že títo odborníci nevideli reálnu šancu na usporiadanie podujatia s kapacitou 30-tisíc ľudí počas tohto leta. Doplnili, že pre medzinárodné festivaly je dôležitá aj situácia v iných krajinách. V posledných týždňoch viacerí umelci odvolali plánované letné turné a zrušili sa tiež viaceré festivaly, ktoré nadväzovali na Pohodu. „Je nám to ľúto, ale naše rozhodnutie považujeme za nevyhnutné a správne. Zároveň sme rozbehli prípravu sérii malých festivalov, ktoré chceme na trenčianskom letisku urobiť už toto leto, a ktorým sme dali názov Pohoda on the Ground,“ vysvetlil organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák. Dodal, že na jeseň sa má rozbehnúť klubová scéna.

 

Mohlo by vás zaujímať: Koncerty a hudobné podujatia sú zrušené po celom svete, Nový Zéland však organizuje festivaly

Ministerka kultúry Natália Milanová reagovala na zrušenie festivalu Pohoda po rokovaní vlády tým, že vzhľadom na epidemickú situáciu na Slovensku a v Európe nejde o ojedinelý jav. Podotkla, že aj festival Colors of Ostrava sa posúva a týka sa to aj iných veľkých podujatí. „My teraz dokončujeme náš kultúrny semafor, ktorý bude súčasťou COVID automatu. Čakáme ešte na presné zadefinovanie testovacej stratégie, aby sme aj my vedeli, čo nás v lete čaká,“ vysvetlila. Dodala, že téma letných festivalov a podujatí je pre nich kľúčová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona