Festival Pohoda je v plnom prúde: Hot Serenaders si získali srdcia návštevníkov

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 07:56 • 2 min
Festival Pohoda je v plnom prúde: Hot Serenaders si získali srdcia návštevníkov

TRENČIN – Orchester Bratislava Hot Serenaders pod vedením Juraja Bartoša s hosťujúcimi spevákmi Milanom Lasicom a Ondřejom Havelkom otváral na hlavnom pódiu dnes popoludní program druhého dňa 17. ročníka multižánrového festivalu Bažant Pohoda na trenčianskom letisku.

slovakia

left justify in out

Bol to veľmi dobrý ťah zo strany organizátorov, priestor pred pódiom zaplnili tisícky poslucháčov, ktorí nešetrili potleskom. Standing ovation sa nekonal z jednoduchého dôvodu, všetci pred pódiom totiž stáli. 

Bratislava Hot Serenaders nahrali s Milanom Lasicom dva albumy s piesňami Františka Krištofa Veselého, Ja som optimista (2001) a Celý svet sa mračí (2002). Hity ako Milujem Hanku, Miluška moja či Podaj mi rúčku dnes pozná hádam každý. Elegantný bol záver vystúpenia, keď v duete Havelka – Lasica dali známu pieseň Jaj Zuzka, Zuzička. 

Koncert salónneho orchestra na letnom open-air festivale nebýva častým zvykom. "Prišli sme za našimi poslucháčmi, tí nás poznajú, atmosféra bola vynikajúca, ľudia boli zlatí, spievali s nami. Chodievame za poslucháčmi, tam kde sú. Festival Pohoda už má veľké meno a ľudia sem chodia radi, a to platí aj o nás hudobníkoch," uviedol pre TASR po vystúpení líder orchestra Juraj Bartoš a dodal: "S Ondřejom Havelkom sa poznám veľmi dlho, ešte z čias Originálneho pražského synkopického orchestra. Ja u Ondřeja vediem jeho súčasný orchester Melody Makers, takže sme v permanentnom kontakte. Aj preto prišiel na Pohodu zaspievať s nami pár piesní. Pre nás je vždy odmenou, keď sa publikum teší a potleskom dá najavo, že sa mu to páči." Podľa slov kapelníka odohrajú s Ondřejom Havelkom osemdesiat predstavení ročne. 

Úspech mala popoludní aj česká alternatívna rocková kapela z Kladna, ktorá si hovorí Zrní. Pätica chlapcov sa dala dohromady v roku 2001, na svojom konte majú tri vydané albumy, Voní (2009), Hrdina počítačový hry jde do světa (2011) a Soundtrack ke konci světa (2012). Ten tretí je najúspešnejším a vyniesol im tri nominácie na ocenenie Anděl 2012 českej akadémie populárnej hudby. Z odovzdávania cien 17. marca si odniesli sošku v kategórii Objav roka. Aj na Pohode poznali fanúšikovia ich pesničky Pozitívní, Dva, Nízko letí ptáci, Musí to být či Rychta z ostatného albumu. Spevák Jan Unger zaujal nielen speváckym výkonom ale aj hereckým talentom, keď gestami a pohybom dotváral texty jednotlivých piesní. 

Ku skupine Para patrí určite prívlastok festivalová kapela. Potvrdili to aj dnes na Pohode v závere popoludnia. Spolu s Laskym a spol. sa celú hodinu zabávali fanúšikovia, ktorí zaplnili priestor pred hlavným pódiom. Táto kapela vznikla v septembri 1995, vo februári 2000 vydali debutový album Veci začnú fungovať. Dnes majú na svojom konte šesť štúdiových albumov, šiesty s názvom Menšina vydali v septembri 2012, takže majú fanúšikom čo ponúknuť. Záverečnú Doma dobre si s nimi zaspieval aj Braňo Jobus z kapely Vrbovskí víťazi, na Pohode v úlohe "stage moderátora". Para dala príjemnú bodku za popoludním druhého festivalového dňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies