Festival ŠpanDiv začne v piatok, na svoje si prídu deti i dospelí

NETKY.SK • 12 August 2011, 10:23 • 2 min
Festival ŠpanDiv začne v piatok, na svoje si prídu deti i dospelí

Festival ŠpanDiv začne v piatok, na svoje si prídu deti i dospelí

slovakia

left justify in out

img

V obci Špania Dolina pri Banskej Bystrici sa 12.-13. augusta bude konať ôsmy ročník festivalu ŠpanDiv. Jeho názov je spojením slov Špania a Divadlo. Festival sa pod názvom ŠpanDiv koná už od roku 2002. TASR informoval dramaturg a režisér festivalu Ján Harry Haruštiak. V rámci festivalu ŠpanDiv 2011 sa predstavia umelci z celého Slovenska.
      Festival je dramaturgicky rozdelený do dvoch rovnocenných blokov. Do detského bloku, ktorý prebieha v dopoludňajších a popoludňajších hodinách, a bloku pre dospelého diváka vo večerných hodinách.
      Ako sa uvádza na plagáte festivalu, v piatok (12.8.) čaká malých návštevníkov detské predstavenie Maškrtníček Divadla Maškrta. Večer sa dospelí môžu tešiť na Divadlo 3 T. V sobotnom (13.8.) detskom bloku sa predstavia klasické bábkové divadlo v renesančnom štýle DIVADLO ANIMARE SILVA so Žabím princom či Divadlo JAJA a jeho bábkové predstavenie Hlúpe kura. S pouličnou interaktívnou chodúľovou šou vystúpi Divadlo Harry Teater. Blok pre dospelých prinesie Operno – kabaretné soireé, predstavia sa tiež ojedinelé zoskupenie na Slovensku Funny Fellows, vokálne zoskupenie OTTO VOCE. Tešiť sa možno aj na ďalšie predstavenia Divadla bez domova či DS Jána Chalupku.
      Ako Haruštiak priblížil, ŠpanDiv je letné priateľské stretnutie priateľov a milovníkov divadla, avšak najmä ide o prehliadku tvorby profesionálnych i neprofesionálnych umelcov - divadelníkov, spevákov, operných spevákov, tanečníkov a rôznych iných umeleckých žánrov. "Ideovo a dramaturgicky sa organizátori snažia, aby každý rok bol na festivale zastúpený iný žáner. V tomto roku to budú spoločenské tance."
      Na podujatí sa podľa Haruštiaka zúčastňuje stále viac divákov, ktorým organizátori ponúkajú rôzne sprievodné akcie - prehliadku banského múzea, môžu tiež obdivovať prácu ľudových remeselníkov a podobne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies