Festival Orange Joj Music Summer mieri na Ružinú

NETKY.SK • 22 Júl 2010, 07:37 • 2 min
Festival Orange Joj Music Summer mieri na Ružinú

Festival Orange Joj Music Summer mieri na Ružinú

slovakia

left justify in out

img

Už tento víkend 23. a 24. júla pokračuje druhým podujatím na Ružinej siedmy ročník hudobného festivalu Orange Joj Music Summer. Tohtoročným sloganom „S Orangeom to najlepšie z hudby a televízie Joj“ pozývajú organizátori priaznivcov dobrej hudby a zábavy na tri ostávajúce podujatia v rekreačných strediskách Ružiná, Duchonka a na Orave.
Hudobným fanúšikom na Ružinej sa predstaví slovenská hudobná špička. Medzi headlinermi festivalu sú Horkýže Slíže, Desmod, IMT Smile, Polemic a päťnásobná zlatá slávica Zuzana Smatanová. Na Ružinú sa teší aj československý zlatý slávik z roku 1985 Peter Nagy, ktorý spolu so skupinou Indigo ponúkne najväčšie hity svojej, už 25 okov trvajúcej úspešnej speváckej dráhy. K vrcholom tohtoročného festivalu bude určite patriť vystúpenie Richarda Müllera. Náš „najväčší“ spevák nekoncertuje často, preto by si toto skvelé „best of“ vystúpenie na Ružinej nemali jeho priaznivci určite nechať ujsť. Cigaretka na dva ťahy bude mať v sobotu večer na Ružinej určite svoje čaro.
„Minulý rok sme začali koketovať s festivalmi, predtým som na nich nehrával, lebo sa mi zdalo, že technicky sú tam príliš veľké rezervy na to, aby to vystúpenie bolo také, ako si ho predstavujeme. To sa však zlepšilo, skúsili sme to v Čechách a situácia sa zmenila, takže ja sa na každý festival teším. Okrem vystúpenia mám možnosť vypočuť si kolegov z branže, festivalové publikum býva veľmi ústretové a veľmi spontánne, atmosféra skvelá, ľudia spievajú, majú chuť tešiť sa a tešia sa. Je pravda, že toto zažívame aj na našich sólových koncertoch, ale ten rozdiel je predsa len cítiť,“ povedal Richard Müller na dnešnom stretnutí organizátorov festivalu s médiami.
Prvé festivalové podujatie (9. a 10. júla) na Domaši navštívilo viac ako 20.000 návštevníkov. Okrem výborných výkonov kapiel IMT Smile, Desmod, No Name, Horkýže Slíže, Polemic či Zuzany Smatanovej malo veľký úspech aj vystúpenie dnes už známej tanečnej skupiny Old School Brothers, víťaza televíznej súťaže Slovensko má talent.
TV Joj je hlavným mediálnym partnerom festivalu, preto súčasťou každého festivalového areálu bude Joj Aréna, priestor pre nehudobný program televízie Joj. Na tomto mieste si budú môcť návštevníci pozrieť svoje najobľúbenejšie jojkárske seriály ako Mafstory, Profesionáli či Panelák, v Joj Aréne prebiehajú autogramiády známych osobností tejto televízie, ako aj festivalových interpretov.
Spoločnosť Orange Slovensko ako generálny partner festivalov Orange Joj Music Summer pripravila pre všetkých návštevníkov špeciálnu zónu pohody s dobrou hudbou a príjemným posedením - Orange oázu, ktorá bude miestom oddychu i zábavy, v ktorom si každý bude môcť dobiť nielen svoje sily, ale v špeciálnej miestnosti aj mobilný telefón, prečítať si dennú tlač či vyhrať jednu z množstva atraktívnych cien v pripravených súťažiach. Po Ružinej sa tretia časť podujatia uskutoční 6. a 7. augusta na Duchonke, záverečný na Orave 20. a 21. augusta.
„Spojenie Orange – Joj je veľmi dobré pre samotný festival, pre návštevníkov a všetko čo s tým súvisí. Myslím si, že sa to prejavilo aj pri prvej Domaši, kde navyše vyšlo počasie, ktoré je absolútne rozhodujúce pri takomto type podujatia. Ak je dlhodobo dobré počasie, ľudia sa zaujímajú o festival, ak je dobré aj v deň konania, prídu aj tí, ktorí sa rozhodujú na poslednú chvíľu. Mal by som poklopať, že sme nemali zatiaľ na prvej akcii žiadne problémy s tým, že by bol niekto chorý, alebo sme museli riešiť nejaké závažné problémy, snáď to tak vydrží aj počas ďalších,“ povedal pre TASR jeden z hlavných organizátorov Julo Viršík. Na Domaši mali najsilnejší ohlas vystúpenia kapiel Horkýže Slíže, IMT Smile a Heľenine oči, ktoré sú na východe „doma“.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies