Festival ľudových remesiel a kultúry v Kežmarku zaznamenal rekordnú účasť návštevníkov

NETKY.SK • 9 Júl 2018, 11:54 • 2 min
Festival ľudových remesiel a kultúry v Kežmarku zaznamenal rekordnú účasť návštevníkov

POPRAD – Kežmarský festival ľudových remesiel a kultúry EĽRO s medzinárodnou účasťou pritiahol tento rok viac ako 65-tisíc návštevníkov. Festival, ktorý je oslavou slovenskej aj európskej ľudovej kultúry remesiel tak zaznamenal rekordnú účasť.

slovakia

left justify in out

Kežmarský festival EĽRO s medzinárodnou účasťou zatvoril svoje brány v nedeľu popoludní. Počas troch dní konania festivalu, ktorý sa uskutočnil už po 28. raz, sa v historických uliciach centra mesta predvádzali remeselníci zo všetkých kútov Slovenska a ôsmich európskych krajín. Tento rok sa niesol v duchu výročí dvoch remeselných cechov – krajčírskeho a farbiarskeho.

 

Ako informoval riaditeľ festivalu EĽRO Ján Ferenčák, nikde inde verejnosť nenájde toľko remeselníkov na jednom mieste, ktorí by predvádzali svoje umenie priamo pred očami divákov. Organizačný tím vyskúšal tento rok niekoľko noviniek, ktoré na divákov zapôsobili. „Zväčšením areálu sme vytvorili nový priestor nielen pre ďalších remeselníkov, ale aj na pohyb ľudí. Počasie nám prialo a zaznamenali sme rekordnú účasť. Cez historické brány areálu prešlo počas troch dní viac ako 65-tisíc ľudí z rôznych krajín sveta,“ dodal Ferenčák.

 

 

img

Foto: TASR



Výnimočnosť festivalu dotvorilo aj špeciálne pripravené divadlo o prvej ženskej turistke Vysokých Tatier Beáte Lásky v podaní ex Teatro. Historický príbeh Krvavých dejín odohrávajúci sa v priestoroch Kežmarského hradu s názvom Posledná láska bol už niekoľko dní pred začiatkom vypredaný. Nedeľa je už tradične venovaná korunovácii kráľa remesla. V tomto roku sa ním stal remenár a brašnár Ľubomír Medveď z Čierneho Balogu, ktorý pracuje s kožou už takmer tridsať rokov.

Ďalšiemu ročníku festivalu bude patriť druhý júlový týždeň v budúceho roku. Jeho organizátori už teraz zhromažďujú nápady na jeho vylepšenie. „Počas celého podujatia sme zbierali názory verejnosti na festival prostredníctvom dotazníka spokojnosti s festivalom, ktorý vyhodnotíme a podnety návštevníkov zapracujeme,“ informovala Zuzana Šlosárová z Oddelenia komunikácie, propagácie a regionálneho rozvoja Mesta Kežmarok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies