Festival lokálnych televízií Zlatý žobrák ponúkne filmy aj sprievodný program

NETKY.SK • 20 Október 2022, 11:48 • 2 min
Festival lokálnych televízií Zlatý žobrák ponúkne filmy aj sprievodný program

Medzinárodný festival lokálnych televízií Zlatý žobrák opäť v Košiciach ponúkne divákom pestrú paletu filmov od tvorcov z celého sveta. V poradí 28. ročník podujatia sa uskutoční 27. až 30. októbra, jeho program sa odohrá v Kulturparku, ale aj Kine Úsmev, Výmenníku Wuppertálska a dokonca v Ústave pre výkon väzby na Floriánskej ulici.

slovakia

left justify in out

Košice 20. októbra (TASR) - Medzinárodný festival lokálnych televízií Zlatý žobrák opäť v Košiciach ponúkne divákom pestrú paletu filmov od tvorcov z celého sveta. V poradí 28. ročník podujatia sa uskutoční 27. až 30. októbra, jeho program sa odohrá v Kulturparku, ale aj Kine Úsmev, Výmenníku Wuppertálska a dokonca v Ústave pre výkon väzby na Floriánskej ulici. Informovali o tom vo štvrtok organizátori. Na festival sa zaregistrovalo celkovo 331 filmov z 57 krajín celého sveta. "Vo filmoch jednoznačne prevažuje téma ľudských osudov a problémov. Ak sme doteraz hovorili, že festival prináša filmy z nepoznanej Európy, tak tentokrát sú to už filmy o osudoch ľudí, neznámych miestach a neznámych udalostiach z celého sveta. Nečakajte filmy, ktoré môžeme bežne vidieť v kinách, sú svojím spôsobom unikátne. Svedčí o tom viac ako tridsiatka vybraných finálových filmov, z ktorých sa niektoré budú premietať," priblížila riaditeľka festivalu Eva Děkanovská.

 

Filmy rôznych produkcií vybrala medzinárodná porota na čele so švajčiarskym hercom, režisérom a scenáristom Rogerom Worrodom. Vstup na jednotlivé premietania je voľný. Program vyvrcholí v sobotu 29. októbra večerným oceňovaním najlepších filmov v Kulturparku. Hlavným partnerom a spoluorganizátorom Zlatého žobráka sú v tomto roku Košické kultúrne centrá K13. Partnerom je aj projekt Viva Rukami, ktorého kurátorkou je Slava Hriadelová. Verejnosť môže v piatok (28. 10.) sledovať ukrajinskú filmovú celovečernú drámu Matka apoštolov. Na premietaní sa zúčastnia aj hlavní protagonisti filmu na čele s producentom Dmytrom Ovechkinom. Súčasťou programu bude aj diskusia na tému Médiá a moc. V dvoch hodinových blokoch festival premietne v kine Úsmev výber súťažných filmov v pôvodnom znení s anglickými titulkami. Už štvrtýkrát po sebe organizátori zaradili do programu aj kuriózne premietanie v Ústave pre výkon väzby na Floriánskej ulici. Odozvy z väznice tvoria podľa organizátorov zaujímavú súčasť hodnotení festivalu. Festivalová sobota (29. 10.) sa bude niesť v znamení zábavného dňa predovšetkým pre deti s animovanými filmami. Podujatie je v tomto roku určené nielen Košičanom, ale aj ukrajinským spoluobčanom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies