Festival Jedna Európa otvorí hudobný workshop Idy Kelarovej

NETKY.SK • 30 Október 2017, 14:01 • 2 min
Festival Jedna Európa otvorí hudobný workshop Idy Kelarovej

BRATISLAVA - Si súčasťou Európy? Akceptuješ občanov inej farby pleti? Aj tieto otázky otvoria verejnú debatu počas edukatívno-kultúrneho festivalu Jedna Európa, ktorý sa uskutoční 6. až 7. novembra v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Okrem diskusií a filmovej projekcie budú súčasťou programu v Starej tržnici i bezplatné workshopy či koncert zoskupenia Bashavel.

 

Podujatie, ktorého cieľom je otvoriť diskusiu na tému slobody, extrémizmu, xenofóbie či sprístupniť iný pohľad na inakosť v spoločnosti, otvorí hudobný workshop českej speváčky a zbormajsterky Idy Kelarovej. "Pod jej vedením si jeho účastníci môžu vyskúšať nácvik emotívnych rómskych skladieb spolu so zborom Čhavorenge," informoval Matej Šálek.

 

Kelarová stojí aj za tvorbou dokumentu z produkcie Českej televízie O čo ide Ide. Slovenskú projekciu filmu z prostredia rómskych osád, ktorých deti hľadajú únik i naplnenie v speve, bude sprevádzať diskusia s autormi snímky.

 

V programe je tiež motivačná prednáška blogerky Janette Motlovej Maziniovej, autorky oceňovanej knihy Cigánka a zakladateľky neziskovej organizácie Od emócií k poznaniu - Eduma, pomáhajúcej ľuďom s ťažkým sociálnym vylúčením.

Diskusný panel Zabudnuté Slovensko za účasti filozofa Egona Gála, šéfredaktorka Denníka N Matúša Kostolného a splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Maroša Baloga povedie novinár a fotograf Andrej Bán.

 

Ďalšie diskusie budú venované predovšetkým študentom. O svojich možnostiach v rámci EÚ sa môžu dozvedieť prostredníctvom workshopu Škola Európy, o organizáciách pomáhajúcim cudzincom integrovať sa do života v strednej Európe zase v rámci diskusie Sme solidárni.

 

Môj príbeh môže byť aj tvoj príbeh je názov diskusie s troma osobnosťami hudby, tanca a športu. Tomi "Kid" Kovács, Laci Strike a Strapo mladým ľuďom osvetlia a budú s nimi diskutovať o tom, prečo musia na svojej budúcnosti aktívne pracovať a ľudí z okolia posudzovať na základe ich schopností a charakteru, nie podľa farby pleti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies