Festival Into the Miracles ponúkne putovanie krajinou za umením

NETKY.SK • 20 Máj 2023, 19:30 • 2 min
Festival Into the Miracles ponúkne putovanie krajinou za umením

BÁTOVCE - Divadlo Pôtoň v Bátovciach v okrese Levice pripravilo nevšedné putovanie za súčasným umením. Festival Into the Miracles ponúkne od 1. do 4. júla 70 kilometrov dlhú trasu medzi Dudincami a Bátovcami za účasti viac než 60 umelcov zo šiestich krajín.

slovakia

left justify in out

Divadlo Pôtoň v Bátovciach v okrese Levice pripravilo v spolupráci s partnerskými organizáciami z Nórska, Lichtenštajnska a Islandu nevšedné putovanie za súčasným umením.

 

Festival Into the Miracles ponúkne od 1. do 4. júla 70 kilometrov dlhú trasu medzi Dudincami a Bátovcami za účasti viac než 60 umelcov zo šiestich krajín. Ako uviedli organizátori, projekt ponúka nový model umeleckého festivalu na slovenskom vidieku. Pozostávať bude z troch úsekov, ktoré povedú cez Dudince, Starú Horu, Baďan a Bátovce. Otvárací program v Dudinciach ponúkne predstavenie Divadla Pôtoň Terra Apathy, výtvarnú inštaláciu, performatívne improvizácie, koncert a ďalšie podujatia. Rôzne formy umenia budú súčasťou aj na ďalších trasách projektu. Účastníci festivalu sa môžu sami rozhodnúť, ktorú z jeho ponúk využijú. "Môžu sa stať pútnikmi a absolvovať celé podujatie alebo budú chodcami, ktorí absolvujú jednu z troch festivalových trás," doplnili organizátori. Podľa ich slov je cieľom projektu rozvoj publika, podpora tvorby a prezentácie súčasného umenia a tiež budovanie partnerstiev na lokálnej, národnej aj medzinárodnej úrovni.

 

img

trasa festivalu Into the Miracles

 

"Into to the Miracles je putovaním za zdrojmi vnútornej sily. Umelecké diela krehko dopĺňajú prírodu a impulzy na premýšľanie si pútnik vytvára sám svojou otvorenosťou a vnímavosťou. Umelci prostredníctvom svojich diel jeho myslenie sprevádzajú," dodali organizátori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies