Festival Hudba pod hradom dá priestor hudobnej špičke

NETKY.SK • 30 November 2013, 18:49 • 2 min
Festival Hudba pod hradom dá priestor hudobnej špičke

BRATISLAVA - Festival Hudba pod hradom každoročne reflektuje významné výročia svetových skladateľských či interpretačných osobností.

slovakia

left justify in out

 Priestor pre špičkových slovenských interpretov vytvára každoročne festival Hudba pod hradom. V poradí 6. ročník festivalu Hudba pod hradom sa v decembri uskutoční v Bratislave. Priaznivcov klasických podôb hudby čakajú náročné recitálové dramaturgie 2. a 22. decembra v Malom a Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici v Bratislave, agentúru SITA o tom za Spolok koncertných umelcov informovala Magdaléna Bajuszová.

Na koncertoch sa predstavia dvaja významní slovenskí interpreti. Violončelista Jozef Lupták vystúpi 2. decembra o 18:00 v Malom evanjelickom kostole na Panenskej ulice s vchodom z Lýcejnej ulice. Organista Marek Štrbák predvedie svoje majstrovstvo krátko pred Vianocami, 22. decembra o 16:00 vo Veľkom evanjelickom kostole na Panenskej ulici. 

Festival Hudba pod hradom je dcérskym projektom pôvodného podujatia Hudba na hrade a vznikol počas rekonštrukčných prác na Bratislavskom hrade. Každoročne reflektuje významné výročia svetových skladateľských či interpretačných osobností. Oba tohoročné koncerty sú dramaturgicky postavené na umeleckej konfrontácii významnej slovenskej a klasickej svetovej tvorby. Na sólovom koncerte violončelistu Jozefa Luptáka zaznejú diela Johanna Sebastiana Bacha, nedávno zosnulého významného anglického skladateľa Sira Johna Kenneth Tavenera a slovenského skladateľa Juraja Beneša. Organový recitál Mareka Štrbáka oživí diela Johanna Christiana Heinricha Rincka, Johannesa Brahmsa, Maxa Regera, Jozefa Podprockého a Iris Szeghy, dodala Magdaléna Bajuszová. Vstup na koncerty je voľný. 

Festival organizuje Spolok koncertných umelcov v spolupráci s Cirkevným zborom ECAV Bratislava Staré Mesto s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Hudobného fondu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies