Festival halušiek aj tento rok na Salaši Cabaj!

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 11:18 • 2 min
Festival halušiek aj tento rok na Salaši Cabaj!

CABAJ-ČÁPOR - Letnú pohodu, zábavu a dobrú náladu v areáli Reštaurácie a Penziónu Salaš Cabaj odštartuje 25.júna už 6. ročník FESTIVALU HALUŠIEK.

slovakia

left justify in out

Príďte - určite neoľutujete... Posledná júnová sobota bude už po šiesty krát patriť oslave slovenského národného jedla, tradíciám, výbornej zábave, bohatému kultúrnemu i športovému vyžitiu malých i veľkých návštevníkov.

 

Už od 11.hodiny si v areáli Reštaurácie a Penziónu Salaš Cabaj pochutíte na pravých bryndzových haluškách zo Salaša – vychýrených široko ďaleko, pikantnej pečenej klobáse, cigánskej pečienke, čerstvých ovčích syroch, varenej kukurici či drevorubačských párancoch...

 

Súťaže s animátormi pre všetky deti začínajú na lúke pri Salaši rovnako už od 11.hodiny. Rôzne športové disciplíny, skúšky zručnosti či tvorivosti budú odmenené peknými cenami.

 

img

 

Od 13.hodiny si detičky môžu zaskákať na trampolínach, skákacom hrade, obrovskej šmýkačke, podojiť kravičku.

 

Čaká na Vás vozenie na koníkoch a poníkovi z Equifarmy Veľká Dolina, maľovanie na tvár. O oddych a skrášľovanie mamičiek sa postarajú dievčence z Mary Key.

 

Kultúrny program na hlavnom pódiu od 12:30 hodiny ľudovými pesničkami odštartujú malí škôlkari, nasledovaní talentami zo ZUŠ v Mojmírovciach. Od 13.30 hodiny si zatancujete spolu s folkloristami zo súborov Borinka a Furmani. 

 

Detičky si prídu na svoje pri hudobnom vystúpení detských idolov PACI a PAC so začiatkom o 14:30. 

 

Na starých hudobných nástrojoch zahrá od 15:30 Musicantica Slovaca a zanôti aj ľudová hudba Michala Lazara. Svojimi heligónkami a spevom Vás potešia kysučanky sestry Lenka a Evka Bacmaňákové.

 

So známou hudobnou skupinou Bukasový masív si budete môcť zaspievať a zatancovať od 18:30 a od 20:30 príde na rad Juniáles pod hviezdami s ESSO BAND.

 

Počas hlavného kultúrneho programu budete môcť všetci súťažiť o hodnotné ceny v jedení syrovej nite, vareného zemiaku, bryndzových halušiek, v pití žinčice, džúsu, piva, v dojení kravy či zdvíhaní pivného suda. 

 

img

 

6.ročník Festivalu halušiek prinesie novinku – „Festivalový dukát“. Bude jediným platidlom v areáli Reštaurácie a Penziónu Salaš Cabaj v deň konania Festivalu halušiek (okrem Reštaurácie Salaš Cabaj, kde sa bude platiť ako zvyčajne). Zlatým/ strieborným/ medeným festivalovým dukátom v hodnote 2€/ 1€/ 0,50 € budete môcť platiť vo všetkých predajných stánkoch či na atrakciách. 

 

Pri vstupe na podujatie dostane každý návštevník festivalový papierový náramok a personál mu vysvetlí, na ktorých označených miestach v areáli  Reštaurácie a Penziónu Salaš Cabaj je možné zameniť si eurá za festivalové dukáty. 

 

Ak sa budete baviť do neskorého večera, môžete si rezervovať ubytovanie v Penzióne Salaš Cabaj, ktoré je certifikovaným ubytovacím zariadením na vidieku (www.ubytovanie-v-nitre.sk alebo recepcia@salas-cabaj.sk)

 

Týždeň po Festivale halušiek (1.-2.7.2016) si na lúke pri Salaši rozloží svoje šapitó Teatro Tatro so skvelým predstavením Majster a Margaréta. Nenechajte si to ujsť. Predpredaj vstupeniek je na https://www.inviton.sk/event/majster-a-margareta.

 

Otvorili sme pre vás aj novú reštauráciu na futbalovom štadióne v mestskom parku v Nitre. Reštaurácia sa volá Park Štadión. Ponúkame vám pestrý výber výborných jedál od našich skvelých kuchárov. Tešiť sa môžete na tradičné, ale aj netradičné jedlá. Pri výbere jedál z našej ponuky vám ponúkame rozvoz v rámci Nitry zdarma. 

 

img

 

Naše priestory sú skvelé ak chystáte napríklad stretávku zo školy, alebo neviete kde urobiť oslavu pre vaše dieťa. V blízkosti je taktiež park kde sa môže dosýta vyšantiť.

 

Kde si lepšie vychutnáte športový prenos ako priamo na futbalovom štadióne? Máme pripravené pravidelné sledovanie rôznych športových prenosov práve u nás.

 

img

 

Bližšie informáci nájdete na našej webovej stránke www.parkstadion.sk, alebo na Facebooku: PARK štadión reštaurácia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona