Festival Grape po prvý raz vypredali

NETKY.SK • 18 August 2014, 11:12 • 2 min
Festival Grape po prvý raz vypredali

PIEŠŤANY - Hudobný festival Grape, ktorého piaty ročník sa konal uplynulý víkend, po prvý raz vypredali. Organizátorom podujatia sa na piešťanské letisko podarilo pritiahnuť 10-tisíc návštevníčok a návštevníkov, ktorí si počas dvoch dní mohli vychutnať koncerty slovenských i zahraničných kapiel.

slovakia

left justify in out

Dvojdňové podujatie otvorilo brány v piatok napoludnie. Ako prví sa o 15:00 predstavili rapper Strapo a na ďalšom pódiu formácia Half White Half Blue. Zatiaľ čo sa areál piešťanského letiska postupne zapĺňal, vystúpili aj Modré hory, Talkshow, Holy Esque či rapper Vec spolu s hudobníkom Martinom Valihorom. Krátko pred 20:00 sa na hlavnom pódiu rozozvučali nástroje britských Bombay Bicycle Club. Po nich vystúpila ďalšia kapela z Veľkej Británie, Editors. Jej frontman Tom Smith okrem energického spevu na záver každej pesničky poďakoval v slovenčine. Priestor pred pódiom kapela dokázala udržať plný aj napriek dažďu, ktorý sa počas koncertu spustil.

 

Program na hlavnom pódiu napokon uzatvoril francúzsky dídžej Gesaffelstein. V piatkový večer festival žil ešte vystúpeniami formácií Prago Union, Rangleklods, Diego či dídžeja Wilkinsona. O zábavu do ranných hodín sa postaral hudobný projekt Malalata. 

 

Program druhého festivalového dňa sa začal napoludnie vystúpeniami formácie Purist DJs a Divadla 3T (Tri tvorivé tvory). Sobota ešte prilákala koncertmi kapiel Walter Schnitzelsson, Lavagance, Le Payaco alebo projektu Fallgrapp.

 

Návštevníci a návštevníčky si okrem hudby mohli vychutnať aj slnko, ktoré po zamračenom piatku ožiarilo celý areál. Večer sa na festivale ešte predstavili The Feud, Billy Barman a The Prostitutes. Hlavnému pódiu zasa kraľovali formácie z Veľkej Británie. Po spomínaných The Feud sa tam predstavili ešte Palma Violets, Klaxons a napokon La Roux, ktorí svojou farebnou a živou šou roztancovali niekoľkotisícové publikum. Na ďalších pódiách odznela hudba kapiel Para alebo Korben Dallas. Predstavili sa aj Boyband, The Dumplings či hudobník Pišta Kráľovič, známy pod menom FVLCRVM. Neskoro v noci odohrali svoje sety aj dídžeji Yanko Kral a B-Complex.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies