Festival Colours of Ostrava predstavil program Full Moon Stageu

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 13:59 • 2 min
Festival Colours of Ostrava predstavil program Full Moon Stageu

BRATISLAVA - Organizátori českého festivalu Colours of Ostrava predstavili program Full Moon Stageu, ktorý vytvorili pod dramaturgickým vedením časopisu Full Moon.

slovakia

left justify in out

"V magazíne Full Moon sa od začiatku jeho existencie snažíme domácim menám venovať rovnako dôsledne a vážne ako zahraničným hviezdam, podobne pristupujeme aj k programu Full Moon Stage. Môže to vyznieť ako klišé, ale každé meno je rovnako dôležité a mozaika by bez žiadneho z nich nebola úplná," uviedol šéfredaktor časopisu Michal Pařízek. "V minulých rokoch sa jasne potvrdilo, že táto scéna si na najfarebnejšom festivale našla svoje publikum. Po dohode s vedením festivalu sme sa tento rok rozhodli pristúpiť k programu trochu inak a dramaturgiu scény ešte viac previazať. Line-up je vcelku náročný, ale verím, že aj vďaka tomu zaujímavejší," dodal Pařízek.

 

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť napríklad na poľskú speváčku Brodku. "Jej vystúpenie na festivale Eurosonic Noorderslag bolo úchvatné. Brodka vydáva v máji album Clashes, pri ktorom si ľahko spomeniete na mená ako Bat for Lashes alebo Anna Calvi. Brodka ich však určite nenapodobňuje, ale stojí hrdo vedľa nich," povedal dramaturg, ktorý dáva do pozornosti aj taliansku inštrumentálnu formáciu Zu. "Ich vystúpenie asi nebude pre každého, ale čierna medzi farby určite patrí a titul najhlasnejšej kapely festivalu bude v dobrých rukách," vyhlásil. Na pódiu sa predstaví aj český Kittchen. "Tento 80-minútový koncert bude jeden z vrcholov programu, kde bude Kittchen v sedemčlennej zostave sprevádzať dánsky nemý film Výlet na Mars," prezradil Pařízek.

 

Okrem spomínaných interpretov vystúpia na Full Moon Stagei aj B4, Děti mezi reprákama, HRTL, Lazer Viking vs. Sabrehart, Metronome Blues, Mueran Humanos, Nauzea Orchestra, Ospalý pohyb, Please the Trees, Sacri Cuori, Syny, The Ills, Veena a víťaz súťaže 1Band2Play.

 

Festival sa bude konať od 14. do 17. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic. Účasť na podujatí už skôr potvrdili Underworld, Tame Impala, Passenger, Of Monsters and Men, The Vaccines, M83, Thievery Corporation, Kodaline, Anohni, Slowdive, 2Cellos, Rocky Dawuni, Caro Emerald, Songhoy Blues, CC Smugglers, Nothing But Thieves, The Unthanks, Giant Sand, The Goddamn Gallows, My Baby, Villagers, Kiasmos a ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies