Festival Bažant Pohoda privíta návštevníkov už o 15 dní

NETKY.SK • 24 Jún 2015, 12:34 • 2 min
Festival Bažant Pohoda privíta návštevníkov už o 15 dní

BRATISLAVA – Desiatky známych zahraničných aj domácich interpretov ponúka line-up 19. ročníka multikultúrneho festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční od 9. do 11. júla na letisku v Trenčíne. Potvrdzujú to Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, SĽUK, Korben Dallas, Polemic, Para či Puding pani Elvisovej.

slovakia

left justify in out

Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku zastreší EUrópa stage a EÚ informačnú zónu. Stage ponúkne rozmanitú hudbu z celého sveta, divadlo i inšpiratívne diskusie. V info-zóne sa jej návštevníci dozvedia viac o možnostiach cestovania, dobrovoľníctva, štúdia či práce v Európskej únii. Chýbať nebudú vedomostné súťaže a EÚ koleso šťastia. Návštevníci si môžu overiť svoje vedomosti v e-testoch a spoločensko-vzdelávacej hre Vyhraj milióny!, ktorú pripraví Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM). Vedomostný kvíz či kolky prinesie OP Ľudské zdroje. Vyšehradský fond pripravil pre milovníkov alternatívnej elektronickej hudby Visegrad Club. Fond tiež prevzal patronát nad realizáciou inštalácií víťazov súťaže Public Art Festival Contest. Verejnoprávny RTVS a Rádio_FM pokryjú z pozície hlavného mediálneho partnera festival v pravidelných televíznych a rozhlasových reportážach a v rámci programu Festivalové minúty, Dvojka zároveň odvysiela najzaujímavejšie festivalové momenty. V Rádio(aktívnej zóne)_FM zažijú diváci na vlastné oči rozhlasové vysielanie či zaujímavé koncerty.

 

Bažant Pohoda kladie dôraz na komfort návštevníkov. Organizátori najväčšieho slovenského podujatia myslia na všetko, od umeleckých produkcií cez kompletný gastro a hygienický servis pre návštevníkov až po dopravu na festival formou mimoriadnych vlakov.

 

Rozšírený bude Karavan Park, novinkou sú drevené festivalové chatky s elektrickým pripojením, na mieru vyhotovenými drevenými posteľami. Pripravených bude dostatočný počet festivalových spŕch s teplou vodou, v detskom kútiku budú pre mladých rodičov pripravené plienky a detská kozmetika. Všeobecná zdravotná poisťovňa prinesie opaľovacie hliadky, vyšetrenia znamienok či dezinfekčné mini gély na ruky a mini lekárničky. Už samozrejmosťou sú bankomaty či miesta na nabíjanie mobilných telefónov.

 

Aj tento rok bude v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko vypravený špeciálny festivalový rýchlik z dvoch najväčších miest Košíc a Bratislavy za zvýhodnenú cenu. Kapacita každého vlaku bude 350 miest na sedenie (päť vozňov). Vlak z Košíc vyštartuje vo štvrtok 9. júla 2015 o 9.05 h a z Bratislavy v ten istý deň o 12.26 h. Spiatočné vlaky majú odchod z Trenčína v nedeľu o 11.00 a 12.00 h. V čase príchodov a odchodov špeciálnych vlakov bude posilnená kyvadlová doprava zo stanice na letisko. Cestovné lístky sú k dispozícii v sieti Ticketportal.

 

Medzi potvrdenými účinkujúcimi tohtoročného festivalu sú Björk, Manu Chao La Ventura, Die Antwoord, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Einstürzende Neubauten, A-Trak, Roni Size Reprazent, Hudson Mohawke, Young Fathers, Eagles of Death Metal, Ibeyi, Beardyman, Irie Révoltés, Tom Vek, RL Grime, Tiken Jah Fakoly, Kate Tempest, Les Ambassadeurs, Bilderbuch, z domácich potom Bez ladu a skladu, Para, Midi Lidi, Puding pani Elvisovej, Korben Dallas Symphony, Chiki liki tu-a, Billy Barman, SĽUK, Sendreiovci Le Orchestroha, Le Payaco či Polemic.

 

Novinkou festivalu sú dĺžky setov, tie upravili organizátori z typických festivalových 60 na 75 až 90 minút pre skupiny hrajúce medzi 20. a 23. hodinou. "Často dostávame od veľkých mien požiadavku, že chcú hrať dlhšie. Keď už idú na festival s celou produkciou, len s Björk príde niekoľko desiatok ľudí, takže chcú hrať dlhšie. V tom roku sme sa rozhodli nielen vyhovieť konkrétne Björk, ale aj ľuďom, ktorí často hovorili, že tie sety na festivale nie sú tak ako klubové, nie sú dostatočne dlhé. Rozhodli sme sa čas medzi 20. a 23. h mať na všetkých pódiách 90-minútový. Prekvapilo nás, že väčšina umelcov to prijala, tak môžu rozohrať vlastný koncert," povedal pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami šéf festivalu Michal Kaščák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies