Festival Bažant Pohoda 2015 spresňuje line-up

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 09:52 • 2 min
Festival Bažant Pohoda 2015 spresňuje line-up

BRATISLAVA - Čoraz jasnejšie vyzerajú kontúry dramaturgie 19. ročníka festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční na letisku v Trenčíne od 9. do 11. júla.

slovakia

left justify in out

Zahrievacie kolo vo štvrtok 9. júla sa začne na Red Bull Tour Buse na striedačku s narodeninovou párty na hlavnom pódiu. Tu odpáli oslavu 20 rokov na scéne skupina Para, po nej vystúpia "tridsiatnici" Bez ladu a skladu. Vrcholom večera bude dvojhodinový Koncert Manu Chao La Ventura.

 

V piatok 10. júla zahrajú na Bažant Stage Eagles of Death Metal, FFS (Franz Ferdinand & Sparks) a Die Antwoord. Na druhom najväčšom pódiu vystúpia Tiken Jah Fakoly či industriálna legenda Einstürzende Neubauten. Výbornú zábavu a azda najlepší tanečný parket v strednej Európe ponúkne v ten istý deň Space aréna, zahrajú tam Beardyman, Hudson Mohawkke, A-Trak a RL Grime.

 

Sobota 11. júla ponúkne na hlavnom pódiu malú cestu okolo sveta. Zahrá izraelská skupina Lola Marsh, sýrsky umelec Omar Souleyman či Les Ambassadeurs z Mali, v tejto zostave účinkujú hviezdy worldmusic ako Amadou & Mariam či Salif Keita. Približne o ôsmej večer sa začne aj azda najočakávanejšia udalosť, ktorou bude koncert Björk. Súčasťou jej vystúpenia bude okrem výbornej hudby a väčšej sláčikovej sekcie aj denný ohňostroj. Orange Stage ovládne jemnejšia hudba a silné melódie skupín Of Montreal, Korben Dallas Symphony a Cocorosie.

 

Novinky čakajú aj vizuálne umenie. Priestor festivalu spestria víťazné návrhy súťaže Public Art Festival Contest. Nebudú chýbať ani kreatívna zóna, výstavy fotografií, sôch a ďalšie expozície. Vďaka spolupráci s Bielou nocou si budú môcť návštevníci pozrieť aj niektoré diela z tohto festivalu vizuálneho umenia.

 

Silné zastúpenie bude mať slovenská hudobná scéna. V zozname účinkujúcich sú Le Payaco, Sendreiovci s orchestrom, Puding pani Elvisovej, Chiki Liki Tu-a, Billy Barman, SĽUK, Fallgrapp, B-Complex, Zlokot, Saténové ruky, Stručné dejiny vesmíru, Swingless Jazz Ensemble, Turbosampler, Makkatu, STX, Triple Sun, Nina Pixel či Drakh. TASR informoval PR manažér festivalu Anton Repka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies