Fero Mikloško sa pripravil na plesovú sezónu vo veľkom štýle

NETKY.SK • 12 December 2014, 08:31 • 2 min
Fero Mikloško sa pripravil na plesovú sezónu vo veľkom štýle

BRATISLAVA - Mirbachov palác v srdci hlavného mesta sa vo štvrtok večer zmenil na galériu súčasnej módy, keď jeho priestory zaplnili veľkolepé modely plesových šiat slovenského návrhára Fera Mikloška.

slovakia

left justify in out

Historické maľby sa skvelo dopĺňali s honosným brokátom, bohatým zamatom, luxusným hodvábom či romantickou čipkou. Každé zo šiat, ktoré namiesto živých modeliek predvádzali nehybné manekýnky, zdobili extravagantné šperky a ligotavé kamene či výšivky. "K šatám, ktoré som vytvoril, aj k tým materiálom, sa mi nehodilo nič iné, ako tieto veľkolepé priestory Galérie mesta Bratislavy," uviedol dizajnér pre agentúru SITA.

 

Kolekcia spoločenských šiat jedného z najznámejších slovenských módnych tvorcov pripomínala scény z románov odohrávajúcich sa v cárskom Rusku. V jednotlivých modeloch by sa vynímala krásna Anna Karenina či šľachtičné z cárskeho dvora. V jednej z miestností Mirbachovho paláca dokonca nechýbal ani pomyselný doktor Živago. Impozantné róby a luxusné materiály sú poznávacím znamením Fera Mikloška, ktorý dokonale pozná sny a túžby svojich zákazníčok. Napriek opakujúcim sa motívom však každá z jeho línií prinesie so sebou nový záblesk nadšenia a radosti z módy, a to tak u samotného tvorcu, ako aj u odbornej verejnosti. 

 

Hneď pri vchode návštevníkov štvrtkovej módnej prezentácie privítal jeden z najokúzľujúcejších plesových modelov - zlaté šaty z hrubšieho brokátu so širokou sukňou, ozdobené výraznou brošňou s farebnými kameňmi z Mikloškovej dielne. Ďalšie miestnosti patrili očarujúcim a efektným šatám v odtieňoch čiernej, bielej, zlatej či hnedej, doplnené elegantnými kožušinami a nápadnými šperkmi. Pri tvorbe plesových šiat myslel Mikloško najmä na svoje existujúce či potenciálne zákazníčky a snažil sa, aby jeho modely boli jednoducho rozpoznateľné. "Každé zo šiat určite nesú môj rukopis, a podľa mňa, kedykoľvek sa niekto v spoločnosti zjaví v týchto šatách, bude hneď vidno, že sú od Mikloška," skonštatoval. Svoj obľúbený model si však vybrať nevie, pretože má ku každému z nich osobitný vzťah. A bodaj by nie, keď s nimi strávil hodiny a hodiny práce, čo vidieť v prepracovaných detailoch a dokonalých strihoch. "Každý jeden z modelov je mojou srdcovou záležitosťou a myslím, že každý jeden, aj keď možno nie túto plesovú sezónu, ale hoci aj neskôr, si svoju majiteľku nájde," zdôraznil Mikloško. 

 

Aj v nadchádzajúcej sezóne sa jeho modely objavia na najvychytenejších plesoch na Slovensku, vrátane 15. ročníka honosného Plesu v opere. Mikloško agentúre SITA prezradil, že pre niekoľko zákazníčok tvorí špeciálne róby na objednávku, po štvrtkovej prehliadke si však i niektoré elegantné modely z jeho plesovej kolekcie určite nájdu svoje nové spokojné majiteľky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies