Fero Mikloško priniesol plesovú módu do Košíc

NETKY.SK • 16 December 2015, 10:36 • 2 min
Fero Mikloško priniesol plesovú módu do Košíc

KOŠICE - Známy návrhár Fero Mikloško zažil vrchol módnej sezóny netradične v Košiciach. Prehliadku plesových modelov priniesol v utorok večer do moderného Kulturparku a na svoje mólo prizval i študentov odevného dizajnu. Okrem hlavnej kolekcie elegantných šiat na nadchádzajúcu plesovú sezónu vytvoril Mikloško i mini kolekciu troch modelov na dražbu, z ktorej výťažok poputuje pacientom so zriedkavou chorobou motýlích krídel.

slovakia

left justify in out

Podujatie Fashion Night 2015 v zrekonštruovaných historických košických kasárňach otvorila moderátorka Adela Banášová, ktorá sa neskôr predstavila i v úlohe modelky, alebo ako sa sama opísala, „topmodelky“. Jednoduché, elegantné, biele mólo po nej patrilo mladým tvorcom z troch stredných škôl z východného Slovenska. Študentky a študent predstavili niekoľko podarených a originálnych i niekoľko menej podarených modelov. Mali však svoju premiéru na veľkom móle pred očami módnych odborníkov. Študenti sa tento rok zapojili do unikátneho projektu Fashion etc., v ktorom sa Fero Mikloško rozhodol ako garant projektu dať priestor mladým tvorcom. Jedna zo študentiek následne získala možnosť využiť stáž a získať nové skúsenosti v ateliéri etablovaného dizajnéra v Bratislave.


Pred uvedením hlavnej kolekcie plesových šiat predstavil Fero Mikloško špeciálnu líniu troch modelov Envy4Debra. Dvoje šiat a pánska mikina v sebe spájali pohodlnosť i originalitu vďaka mäkkému šedému džerseju a ružovým a sivým flitrom, zatiaľ čo nosným prvkom každého kúsku bol symbolický motív motýľa. Výťažok z dražby jednotlivých modelov rozdelí organizácia Debra pacientom trpiacim chorobou motýlích krídel.


Hlavnými hviezdami Fashion Night 2015 však boli rozprávkové spoločenské šaty, ktoré potešili dušu každej skrytej princeznej. Historické motívy sa striedali s modernými prvkami a jednoduchosť bielej sály kontrastovala s dramatickými čiernymi modelmi. Šaty s plnými, veľkými sukňami a zvýrazneným pásom striedali elegantné rovné strihy a zamat dopĺňala romantická čipka či energické flitre. Plesy nie sú miestom, kde sa nosí striedmosť a jednoduchosť, a tak Fero Mikloško opäť vytasil všetky módne zbrane a jeden okázalý model striedal ešte úchvatnejší. Metalické odlesky, kamienky, flitre, lesklý zamat, kvety i prúžky, plesová kolekcia známeho dizajnéra to mala všetko. Okrem farieb. Tie boli v tohtoročnej línii plesových šiat zastúpené len základnými odtieňmi bielej, čiernej a sivej.


Plesovú kolekciu doplnila Mikloškova jesenná kolekcia, ktorej dominovala tajomná čierna. „Jesenná časť kolekcie bola hlavne o štruktúre materiálov, tak som to takým ľahkým spôsobom preniesol i do tej plesovej. Ale, samozrejme, keďže mám rôznorodú klientelu, musel som ísť aj do svetlejších farieb, nie všetci totiž majú radi čiernu farbu,“ povedal. Dramatické a sexy čierne modely, v ktorých sa pohral s materiálom i odvážnejšími strihmi, teda v plesovej kolekcii doplnili tradičnejšie ženské siluety s veľkou sukňou, úzkym pásom či rafinovaným výstrihom na chrbte. Medzi najzaujímavejšie modely patrili šaty s florálnymi motívmi či originálnymi prúžkami, ktoré nie sú v spoločenských modeloch využívané príliš často, v Mikloškovej flitrovanej verzii však dokonale fungovali. Posledný model večera, šedé kvetinové šaty so širokou sukňou a skrátenou dĺžkou predviedla na móle Adela Banášová. Návrhár prezradil, že tieto šaty patria medzi jeho obľúbené kúsky kolekcie, i keď priznal, že mierne skrátená sukňa sa skôr hodí na menej formálny ples ako na Ples v opere.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies