Fernando Alonso po roku 2017 možno odíde z formuly 1

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 13:24 • 2 min
Fernando Alonso po roku 2017 možno odíde z formuly 1

LONDÝN - Španiel Fernando Alonso sa rozhodne o svojej ďalšej budúcnosti vo formule 1 po sezóne 2017 a odskúšaní nových monopostov.

slovakia

left justify in out

Vedenie F1 už odsúhlasilo rozsiahle zmeny pravidiel pre budúci rok, časy na jedno kolo by mali byť o tri sekundy lepšie a autá aj pneumatiky širšie. V súčasnosti jazdec tímu McLaren je známym kritikom terajšej F1, jej formát je vraj príliš komplikovaný na to, aby mu porozumel priemerný fanúšik. Alonsov kontrakt s britským tímom vyprší na konci sezóny 2017 a špekuluje sa o jeho odchode do vytrvalostného šampionátu WEC spojeného s 24-hodinovkou v Le Mans.


"Súčasné monoposty sú príliš pomalé a pôžitok z jazdy v nich už pominul. Stále mám ešte pred sebou pár rokov na vrchole. Budem čakať ešte dva a uvidím, ako sa budem cítiť. Som celkom zvedavý, ako budú vyzerať budúcoročné autá. Skúsim to ešte a porozmýšľam o budúcnosti. Viem, že keď raz odídem z formuly, nebude cesty späť. Predtým by som si rád zajazdil na 24 hodín Le Mans a vrátil sa na motokáry, ktoré som vždy miloval," povedal dvojnásobný majster sveta s Renaultom (2005, 2006) pre španielsku televíziu TVE. Informáciu priniesol portál ESPN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona