Fernando Alonso nezachránil tím Euskaltel pred krachom

NETKY.SK • 24 September 2013, 12:07 • 2 min
Fernando Alonso nezachránil tím Euskaltel pred krachom

BILBAO - Dvojnásobný majster sveta formuly 1 Fernando Alonso nezachráni cyklistický tím Euskaltel-Euskadi a nestane sa majoritným vlastníkom španielskeho družstva. Obe strany napokon nenašli napriek augustovej predbežnej dohode spoločnú reč a nezhodli sa v niektorých otázkach.

slovakia

left justify in out

"Sme sklamaní konečným výsledkom rokovaní. Je to zlá správa pre celý tím. Vyvinuli sme maximálne úsilie na dosiahnutie dohody," uviedlo v stanovisku vedenie baskickej telekomunikačnej firmy Euskaltel. Cyklistický tím po sezóne 2013 aj následkom krachu rokovaní zanikne. Euskaltel-Euskadi bol s rôznymi názvami na cyklistickej mape od roku 1994. 

"Bojovali sme až do konca, ale nie je možné mať v roku 2014 cyklistický tím. Moja vášeň pre tento šport sa však nemení, v budúcnosti je všetko možné. Toto bol len začiatok. Od zajtrajšieho rána začneme pracovať na utvorení nového družstva, na ktoré budeme hrdí. Utvoríme najsilnejší možný tím, ak bude treba aj od nuly. Budem vytrvalý," vyhlásil prostredníctvom Twitteru Alonso. 

Po odchode Euskaltel-Euskadi zo scény bude mať Španielsko v roku 2014 len jeden tím v ProTour - Movistar a jedno profesionálne kontinentálne zoskupenie (Caja Rural). Španielska cyklistika je v najväčšej finančnej kríze od konca 70. rokov. Alonso môže vybudovať cyklistický tím najskôr pre sezónu 2015. V Euskaltel-Euskadi chcel kúpiť licenciu ProTour na tri roky za celkovo 6 miliónov eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies