F1: Fernando Alonso a Jenson Button budú v Monze štartovať opäť s trestom

NETKY.SK • 3 September 2015, 19:00 • 2 min
F1: Fernando Alonso a Jenson Button budú v Monze štartovať opäť s trestom

MONZA – Jazdci stajne McLaren Fernando Alonso a Jenson Button budú na nedeľňajšej VC Talianska štartovať opäť z posledných miest kvôli trestom za motory.

slovakia

left justify in out

Obaja jazdci budú mať na preteky nové motory Honda, kvôli čomu sa za trest Alonso posunie na štartovom rošte v Monze o desať miest dozadu a Button o päť. Keďže monoposty McLarenu v tejto sezóne nemajú dostatočnú rýchlosť, je veľmi pravdepodobné, že obaja jazdci budú štartovať z posledného, resp. predposledného miesta.

Na poslednej VC Belgicka dostali Alonso a Button rekordný trest, keď sa na štartovom rošte museli posunúť dozadu spolu o nereálnych 105 miest. Pred pretekmi v Monze dostali obaja jazdci rozdielne tresty kvôli zložitým pravidlám F1 ohľadom motorov.

Pred pretekmi v Spa pred dvoma týždňami, použili Alonso aj Button povolenú zásobu piatich motorov na celú sezónu rovnako aj povolený počet náhradných dielov, ktoré tvoria zložitý hybridný pohon používaný v F1. Honda sa vo svojej prvej sezóne v F1 po návrate od roku 2008 trápi so spoľahlivosťou a výkonom monopostov.

Šéf tímu Red Bull Christian Horner pre Autosport povedal, že jazdci Daniel Ricciardo a Daniil Kvjat budú za trest tiež štartovať o 10 miest dozadu, kvôli výmene motora pred pretekmi v Monze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona