Ferguson, Scholes a Moyes sa rozlúčili s fanúšikmi

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 21:08 • 2 min
Ferguson, Scholes a Moyes sa rozlúčili s fanúšikmi

LONDÝN - Tréner anglického futbalového klubu Manchester United Alex Ferguson v nedeľu absolvoval svoj posledný zápas vo funkcii na domovskom štadióne Old Trafford. Jeho zverenci v 37. kole Premier League zdolali Swansea City 2:1.

slovakia

left justify in out

Po stretnutí si sedemdesiatjedenročný Škót zobral mikrofón a emotívne prehovoril pred vyše 75-tisíc fanúšikmi pred ukončením svojho takmer 27-ročného angažmánu v ManUtd. "Ste najväčším zážitkom môjho života," povedal tréner na štadióne, na ktorý od roku 1986 priniesol 38 trofejí. Mužstvo prevzal ako úspešný tréner škótskeho Aberdeenu. "Mal som šťastie, že som mohol viesť niektorých z najlepších futbalistov v krajine. Všetci súčasní hráči reprezentujú klub správnou cestou a štýlovo získali tohtoročný titul. Dobrá práca," pokračoval vo svojej ďakovnej reči Ferguson, ktorú zakončil slovami: "Chcel by som vám pripomenúť, že keď sme zažívali ťažké časy, tak klub, všetci ľudia v ňom a hráči stáli za mnou. Vašou prácou je teraz stáť za novým trénerom."

V nedeľu to nebol iba posledný domáci zápas Fergusona, o definitívnom ukončení svojej hráčskej kariéry informoval Paul Scholes, ktorý nastúpil v základnej zostave a na ihrisku pobudol do 66. min. "Ryšavý princ" sa už raz lúčil so súťažným futbalom, no vydržal bez neho iba sedem mesiacov a do kádra sa vrátil v januári minulého roka.

Alex Ferguson ohlásil svoj odchod z trénerského postu v stredu, meno jeho nástupcu bolo známe už na druhý deň. Prvého júla sa ním stane David Moyes, ktorý ostatných jedenásť rokov viedol konkurenčný FC Everton. Päťdesiatročný Škót v nedeľu tiež absolvoval svoju derniéru na domácom štadióne, s liverpoolskym Goodison Parkom sa rozlúčil víťazstvom 2:0 nad West Hamom United. "Vždy je dôvod na obavy, keď prichádzate do nového klubu. Fanúšikovia sa však ku mne zachovali veľkolepo," povedal Moyes pre BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona