Ferguson prezradil najväčší premrhaný talent počas jeho pôsobenia v United

NETKY.SK • 9 Október 2015, 17:16 • 2 min
Ferguson prezradil najväčší premrhaný talent počas jeho pôsobenia v United

MANCHESTER – Bývalý tréner Manchestru United Sir Alex Ferguson vo svojej poslednej knihe odhalil mnoho zaujímavých detailov z jeho dlhého pôsobenia pri kormidle klubu.

slovakia

left justify in out

Legendárny tréner odhaľuje vo svojej knihe mnohé fakty a zaujímavosti z jeho 26-ročnej trénerskej kariéry na Old Trafforde, keď už skôr prezradil koho chcel za svojho nástupcu, dôvody Pogbovho odchodu, svetové mená, ktoré mohli prísť do tímu či jeho "svetová trieda" a láska ku Cristianovi Ronaldovi.

Tentokrát to bude obzvlášť zaujímavá téma, pretože Ferguson prezradil meno hráča, o ktorom si myslí, že to bolo najväčšie mrhanie talentom počas jeho pôsobenia v klube. Jeho meno je Ravel Morrison.

 


Morrison prechádzal štruktúrami United už od skorého veku a klub veľmi rýchlo zistil, že je to obrovský talent. Nikdy však svoj potenciál a talent nevyužil. Z klubovej akadémie išiel rovno do prvého tímu, avšak najviac to dotiahol iba na lavičku náhradníkov. Ferguson sa zdráhal mu dať šancu kvôli jeho prchkému temperamentu.

 

img

"Je smutné, že existujú hráči, ktorí mali podobnú minulosť a výchovu ako Giggs alebo Cristiano Ronaldo, ale napriek svojmu obrovskému talentu jednoducho nie sú citovo alebo duševne dosť silní, aby prekonali rany z detstva a ich vnútorných démonov," píše Sir Alex Ferguson vo svojej knihe. "Ravel Morrison je asi najsmutnejším prípadom. Mal toľko prirodzeného talentu ako žiadny iný mladý hráč, akého sme kedy získali. Bohužiaľ sa stále dostával do problémov. Bolo veľmi bolestivé predať ho v roku 2012 do West Hamu, pretože to mohol byť fantastický hráč. V priebehu rokov sa jeho problémy mimo ihriska stupňovali a nemali sme inú možnosť ako preťať povraz."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona