Ferguson po dlhšom čase opäť zachvátili protesty

NETKY.SK • 11 September 2014, 14:46 • 2 min
Ferguson po dlhšom čase opäť zachvátili protesty

FERGUSON - Americké mestečko Ferguson zachvátili v stredu nové protesty súvisiace so zastrelením černošského mladíka miestnym policajtom.

slovakia

left justify in out

Viac ako sto demonštrantov sa tam pokúsilo zablokovať miestnu diaľnicu. Policajti voči nim zakročili a zatkli 35 účastníkov protestu. Demonštranti vlastnými telami bránili autám prejsť jednu z miestnych dopravných tepien nachádzajúcu sa v oblasti, kde 18-ročný mladík Michael Brown prišiel o život. Podľa miestnych médií niektorí demonštranti hádzali na policajtov fľaše a viacerých z nich ľahko zranili.

 

Incident sa stal 9. augusta na na ulici vo Fergusone, kde tínedžera zastrelil biely policajt Darren Wilson. Polícia zverejnila zábery z obchodu, ktoré ukazujú, že Brown tesne pred incidentom kradol v obchode cigary a zastrašoval majiteľa obchodu. Hnev vyvolal najmä fakt, že mladík bol v čase incidentu neozbrojený. Verzie incidentu sa líšia a svetlo do prípadu má preto vniesť prebiehajúce vyšetrovanie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies