Ferguson o Beckhamovi: Zamiloval sa do Victorie a všetko sa zmenilo

NETKY.SK • 22 Október 2013, 16:24 • 2 min
Ferguson o Beckhamovi: Zamiloval sa do Victorie a všetko sa zmenilo

LONDÝN - Bývalý tréner futbalistov Manchestru United sir Alex Ferguson vo svojej autobiografii venoval veľký priestor aj problematickému vzťahu s Davidom Beckhamom. Podrobne opísal aj známy moment, keď v hneve v šatni kopol do kopačky, ktorá trafila Beckhama do tváre a spôsobila mu ranu pri oku.

slovakia

left justify in out

"David bol jediným hráčom, ktorého som trénoval a ktorý sa rozhodol, že bude slávny aj mimo futbalu. Cítil som sa veľmi nepohodlne v pozícii, že som musel brať do úvahy tento jeho aspekt ako celebrity," napísal legendárny lodivod klubu z Old Trafford, ktorý neopomenul ani incident z februára 2003. Po ňom už nebolo cesty späť, Beckham neskôr rady "červených diablov" opustil a prestúpil do Realu Madrid. Stal sa v zápase s Arsenalom, ktorý United prehrali 0:2. "David bol v tom čase veľmi citlivý na akúkoľvek moju kritiku. Je možné, že si myslel, že už nemusí napredovať. Pohol som sa vtedy k nemu a kopol do kopačky. Tá vyletela a trafila ho pri oku. Samozrejme, pohol sa proti mne a ostatní hráči ho museli zastaviť," opísal moment Škót.

Po tomto Ferguson povedal klubovej rade, že Beckham jednoducho musí odísť. "Najväčší problém pre mňa bol, že sa zamiloval do Victorie (bývalej členky speváckej skupiny Spice Girls-pozn.) a to zmenilo úplne všetko. David si potom myslel, že je väčší ako Alex Ferguson. Takého hráča potom už nemôžete mať v šatni. A že to skúšali mnohí...," vyjadril sa Ferguson, ktorý však tiež priznal, že "David bol ikona pre všetkých mladých hráčov a obdivoval som ho".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona