Ferguson: Guardiolu v Premier League nečaká žiadna prechádzka

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 14:15 • 2 min
Ferguson: Guardiolu v Premier League nečaká žiadna prechádzka

MANCHESTER - Španielskeho futbalového kormidelníka Bayernu Mníchov Pepa Guardiolu nečaká po jeho letnom presune do Manchestru City nič jednoduché, myslí si trénerská legenda Manchestru United Alex Ferguson.

slovakia

left justify in out

"Pep má nepochybne skvelú pracovnú morálku, získal ju počas jeho trénerských sezón. City spravili skvelý ťah, keď ho získali, no Pepa tu nečaká nič jednoduché, anglický futbal taký nie je," uviedol 74-ročný rodák z Glasgowa Ferguson v rozhovore so žurnalistom Jackom Wilkinsonom pre Sky Sports a pokračoval: "Každý zahraničný kouč, ktorý prišiel do Anglicka, to potvrdí. Arséne Wenger o tom hovoril pár mesiacov po svojom príchode, José Mourinho tiež. Pep bude úspešný, ale nemyslím si, že tu dosiahne to, čo s Barcelonou, to bol vysoký level - boli najlepší." Guardiola počas štyroch sezón v katalánskom klube ako tréner získal štrnásť trofejí.

Ferguson, ktorý počas 26 sezón na Old Trafford 13-krát triumfoval v najvyššej anglickej súťaži, ponúkol svoj názor aj na vrcholiaci boj o titul v Premier League. Sedem kôl pred koncom je nečakaným lídrom Leicester City, o päť bodov menej má na svojom konte druhý Tottenham Hotspur. Tretí v tabuľkovom poradí, londýnsky FC Arsenal, má už jedenásťzápasové manko a jeden zápas k dobru. "Leicester je bez akýchkoľvek pochybností v tejto sezóne najlepší a zaslúži si triumf v Premier League. Zdalo sa, že by mohli doplatiť na neskúsenosť, ale majú v tíme neuveriteľný zápal a súdržnosť, vyzerá to tak, že to zvládnu. Nezľakli sa situácie, v ktorej sa nachádzajú, čo je veľmi dôležité. Ich tréner (Claudio Ranieri, pozn.) prináša do mužstva pokoj. Leicester vniesol do Premier League závan sviežosti, čo je pre futbal skvelé," doplnil Alex Ferguson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona