Ferdinand Piech zrejme príde o miesto v dozornej rade holdingu Porsche SE

NETKY.SK • 12 Marec 2017, 15:39 • 2 min
Ferdinand Piech zrejme príde o miesto v dozornej rade holdingu Porsche SE

BERLÍN/STUTTGART - Bývalý šéf dozornej rady Volkswagenu Ferdinand Piech by mohol stratiť ďalšiu významnú pozíciu. Rodiny Porscheovcov a Piechovcov sa zhodli na tom, že v rámci reštrukturalizácie dozornej rady rodinného holdingu Porsche SE odvolajú Ferdinanda Piecha z jeho dozornej rady, píše týždenník Bild am Sonntag.

slovakia

left justify in out

Hovorca Porsche SE na otázku agentúry DPA uviedol, že dozorná rada musí do polovice apríla rozhodnúť o svojich budúcich členoch. Podľa vyjadrení predsedu dozornej rady Wolfganga Porscheho na ženevskom autosalóne definitívne rozhodnutie zatiaľ nepadlo.

 

Piech je spoluvlastníkom holdingu, a tým aj veľkoakcionárom Volkswagenu. Dlhoročným predsedom dozornej rady VW bol do apríla 2015, keď musel odstúpiť po prehratom mocenskom boji s vtedajším šéfom koncernu Martinom Winterkornom.

 

Porsche SE je čisto investičná spoločnosť, ktorá vo VW vlastní zhruba 52 % hlasovacích práv a kapitálový podiel takmer 31 %. V 12-člennej dozornej rade sedia všetci dôležití predstavitelia oboch rodín. Šiesti zástupcovia odborov začiatkom februára ohlásili, že z rady odstúpia, preto na valnom zhromaždení 30. apríla sa musí zvoliť celá nová rada.

 

Pred odoslaním pozvánok akcionárom a zverejnením informácií v spolkovom vestníku sa musia rodiny dohodnúť na svojich šiestich kandidátoch. Keďže hlasovacie právo majú iba obidve rodiny, je viac ako isté, že navrhnutí kandidáti budú na zhromaždení aj schválení.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies