Ferdinand Piech definitívne odmietol vypovedať pred vyšetrovacou komisiou

NETKY.SK • 21 Február 2017, 09:15 • 2 min
Ferdinand Piech definitívne odmietol vypovedať pred vyšetrovacou komisiou

WOLFSBURG - Bývalý prezident dozornej rady Volkswagenu Ferdinand Piech nebude vypovedať ako svedok pred vyšetrovacou komisiou nemeckého parlamentu.

slovakia

left justify in out

Predseda komisie Herbert Behrens oficiálne pozval Piecha, aby 6. marca vypovedal v súvislosti s vyšetrovaním emisnej aféry. Piech to už odmietol a jeho advokát Gerhard Strate uviedol: "Prosím členov komisie, aby rešpektovali rozhodnutie môjho mandanta. Spájam to s nádejou, že predseda komisie nevyužije toto rozhodnutie ako dôvod pre prehnané komentáre."

 

Piech je občanom Rakúska a môže dobrovoľne vypovedať. Cudzinci žijúci na území Nemecka však na rozdiel od nemeckých občanov nie sú povinní vypovedať.

 

Behrens minulý týždeň uviedol: "Ak Piech mieni vážne podozrenia, s ktorými vyšiel na svetlo, musí ich aj dokázať." Piech totiž svojimi vyjadreniami v poslednom období významne zaťažil bývalých členov dozornej rady. Údajne už na jar 2015 zasvätil niekoľko členov grémia do informácií o nezrovnalostiach v USA, čo spomínané osoby vehementne popreli. Škandál sa prevalil v septembri toho istého roka.

 

Člen vyšetrovacej komisie Oliver Krischer kritizuje Piechovo rozhodnutie: "Mrzí nás, že Piech nie je ochotný prispieť k vyšetreniu kauzy. To len potvrdzuje zvyk zodpovedných jedného koncernu, ktorým ide skôr o ich samých, než o blaho najväčšej nemeckej automobilky."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies