Fenoménom NHL je mladý McDavid, upútal aj Forsberga

NETKY.SK • 31 Január 2017, 09:15 • 2 min
Fenoménom NHL je mladý McDavid, upútal aj Forsberga

LOS ANGELES - Kanadský hokejista Connor McDavid si už v dvadsiatich rokoch dokonale podmanil nielen súčasnú NHL, ale aj jej bývalé hviezdy. Do zástupu obdivovateľov hry kapitána Edmontonu sa rozhodne radí aj bývalý fenomenálny center Peter Forsberg, ktorý sa ani netají obdivom k aktuálne najproduktívnejšiemu hráčovi ligy.

slovakia

left justify in out

"Kiežby som mohol povedať, že mi pripomína mňa, ale je lepší vo všetkom, než som bol ja," skonštatoval s úsmevom pre The Hockey News 43-ročný niekdajší skvelý švédsky útočník. "Korčuľuje rýchlejšie, skvele číta hru, je ho plný ľad a svoj tím vedie k víťazstvám. Baví ma svojou hrou. Keby som mohol začať odznova, chcel by som byť ako on," doplnil Forsberg.

Rodák Örnsköldsviku dvakrát priviedol Colorado k Stanleyho poháru (1996, 2001), so Švédskom sa dvakrát radoval z olympijského zlata aj titulu majstra sveta a pozbieral mnoho individuálnych pôct. V NHL hral v rokoch 1995 - 2011 za Québec, Colorado, Philadelphiu a Nashville. Skvelým hokejovým videním povestný Forsberg vinou zdravotných problémov absolvoval v základnej časti iba 708 zápasov, v ktorých však pozbieral až 885 bodov (249+636), čo dáva skvelý priemer 1,25 na jeden duel.

 

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona