Fenomenálný Forsberg: Hokej je zábava, ktorej som sa nevzdal. Zamiloval som si to

NETKY.SK • 3 November 2016, 13:41 • 2 min
Fenomenálný Forsberg: Hokej je zábava, ktorej som sa nevzdal. Zamiloval som si to

ŠTOKHOLM - Dvakrát priviedol Colorado k Stanleyho poháru, so Švédskom sa dvakrát radoval z olympijského zlata aj titulu majstra sveta, pozbieral mnoho individuálnych pôct, ale Peter Forsberg si dlho neuvedomoval, že hokej môže byť jeho obživou.

slovakia

left justify in out

"Vlastne až kým som nepodpísal prvý kontrakt v NHL, mal som vtedy devätnásť, dvadsať rokov. Dovtedy som si neuvedomoval, aký som bol dobrý a že by som sa mohol živiť hokejom," priznal 43-ročný bývalý fenomenálny stredný útočník s dvadsaťjednotkou na drese v rozhovore pre Svenska Dagbladet.

K hokeju pričuchol ako päťročný v rodnom Örnsköldsviku, vydal sa v stopách staršieho brata Rogera. "Hrali sme na ulici, bola to zábava, ktorej som sa odvtedy nevzdal. Zamiloval som si to. Mali sme klzisko v škole aj pár stovák metrov od domu," skonštatoval Foppa, ktorý napriek často prísnemu režimu profišportovca neľutuje svoje rozhodnutie. "Hral som hokej, zarobil som kopec peňazí a žil v žiare reflektorov. Mám tri malé deti a skvelú snúbenicu. Som veľmi šťastný a spokojný, hoci za tým bolo mnoho odriekania a driny," tvrdí vo Švédsku populárny "Foppa".

Ak by sa vraj nestal hokejistom, zrejme by si vybral iný šport alebo civilné zamestnanie. "V škole som študoval ekonómiu. Keď som vyrástol, chcel som pracovať v banke. Takže buď by som bol bankár alebo hasič," glosoval Forsberg.

 

Odchovanec klubu MODO z rodného mesta hral v NHL od 21. januára 1995 do 14. februára 2011 za Québec, Colorado, Philadelphiu a Nashville. V drese Avalanche získal dvakrát Stanley Cup (1996, 2001) a bol súčasťou dvoch slávnych útokov: s Rusom Valerijom Kamenským a Kanaďanom Claudem Lemieuxom vytvoril tzv. "United Nations Line", začiatkom nultých rokov údernú formáciu "AMP Line" s Alexom Tanguayom a Milanom Hejdukom na krídlach. Skvelým hokejovým videním povestný Forsberg odohral vinou zdravotných problémov v základnej časti NHL iba 708 zápasov, v ktorých však pozbieral až 885 bodov (249+636), čo dáva skvelý priemer 1,25 na jeden duel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona