Fenomenálny brankár Southamptonu vygumoval Arsenal

NETKY.SK • 3 Február 2016, 11:24 • 2 min
Fenomenálny brankár Southamptonu vygumoval Arsenal

LONDÝN - V utorňajšom zápase 24. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League medzi domácim Arsenalom a Southamptonom gól nepadol. Hviezdou zápasu sa stal brankár hostí Fraser Forster, ktorý si na svoje konto pripísal desať úspešných zákrokov. Mužstvo Arséna Wengera sa v tabuľke nachádza až na štvrtom mieste.

slovakia

left justify in out

Po dvadsiatich odohraných kolách bol Arsenal na čele tabuľky s dvojbodovým náskokom pred Leicestrom City. Jeho fanúšikovia a taktiež mnohí futbaloví odborníci začali rozprávať o tom, že práve toto by mohla byť tá sezóna, v ktorej sa kanonierom po dlhých rokoch opäť podarí zdvihnúť nad hlavu trofej pre víťaza Premier League. Londýnsky tím bol v tom čase navyše bez zranených kľúčových hráčov, chýbala defenzívna opora Francis Coquelin a rovnako aj útočná hviezda Alexis Sánchez. Dobré výkony mužstva v kombinácii s blížiacim sa návratom spomenutých futbalistov dávali priaznivcom Arsenalu veľkú nádej, že ich tím má reálnu šancu získať majstrovský primát.

Od toho momentu uplynuli len štyri hracie dni a kanonieri si stihli svoju pozíciu významným spôsobom skomplikovať. Po remízach na štadiónoch v Liverpoole a Stoke prišla nepríjemná facka v domácom derby zápase proti Chelsea. Wenger sa však rozhodol, že žiadnu novú posilu do tímu neprivedie. Aj napriek tomu, že má údajne k dispozícii na prestupy až 200 miliónov libier. Jedinou akvizíciou sa tak stal málo známy Egypťan Mohamed Elneny.

Utorňajší zápas na domácom štadióne proti Southamptonu mal Arsenal vrátiť späť do boja o titul. Hlavnou hviezdou večera sa však stal brankár hostí Fraser Forster, ktorý si na svoj účet pripísal čisté konto. Anglický brankár sa po vážnom zranení kolena vrátil do hry začiatkom januára a vo všetkých štyroch zápasoch, v ktorých nastúpil, neinkasoval ani jeden gól. Podľa štatistík zaznamenal reprezentant Anglicka na trávniku Arsenalu desať úspešných zákrokov.

V prvom polčase na ňom stroskotal trikrát nemecký tvorca hry Arsenalu Mesut Özil, v tom druhom zase Alexis Sánchez a najlepší strelec tímu Olivier Giroud. "Je to fantastický brankár. Niekedy máte pocit, že nedokážete skórovať, pretože je taký obrovský. Dnes to bol možno jeho najlepší výkon. Sme naozaj šťastní, že je brankárom Southamptonu," nešetril slovami chvály na adresu 201 cm vysokého brankára jeho tréner Ronald Koeman.

"Jeden bod z ihriska Arsenalu je dobrý výsledok. Na to, aby ste získali dobrý výsledok, musíte mať aj trochu šťastia a to dnes stálo na našej strane. Mali sme dobrú obranu a dobrého brankára, mali sme si však vytvoriť viac šancí,“ zhodnotil zápas holandský kouč. Je pravda, že Arsenal mohol duel aj prehrať, Sadio Mané a Dušan Tadič ale svoje šance nevyužili.

Wenger spravil oproti zápasu s Chelsea dve zmeny v základnej zostave, Walcotta nahradil uzdravený Sánchez a namiesto Mertesackera nastúpil po boku Koscielneho brazílsky stredný obranca Gabriel. "Dali sme do zápasu energiu a vytvorili sme si šance. Z tohto pohľadu nemôžem viniť tím. Nie je to len o šťastí, ja na šťastie príliš neverím. Sme sklamaní. V zápasoch, v ktorých si vytvoríte šance, chcete vyhrať. A mali sme možnosť vyhrať. Ich brankár ich však podržal,“ povedal po zápase francúzsky tréner.

"V tejto chvíli musíme povedať, že sme stratili body, ale treba aj naďalej bojovať a veriť,“ dodal 66-ročný rodák zo Štrasburgu. Remíza Arsenalu v kombinácii s presvedčivým víťazstvom Tottenhamu na ihrisku Norwich City (3:0) znamená, že Arsenal spadol v tabuľke Premier League až na štvrté miesto, na vedúci Leicester stráca momentálne päť bodov.

Na treťom mieste sa nachádza práve najväčší rival Arsenalu Tottenham, ktorý spolu s lídrom z Leicestru patrí k najmilším prekvapeniam aktuálnej sezóny. Kohúti si získali rešpekt a uznanie mnohých odborníkov vďaka viacerým faktorom: majú najnižší vekový priemer (24,6) spomedzi všetkých mužstiev Premier League, pýšia sa najlepšou obranou v lige (19 inkasovaných gólov) a taktiež majú najvyšší gólový rozdiel (+25). Fanúšikov zabávajú svojím atraktívnym poňatím hry, ich zápasy sú plné gólových šancí. Senzáciou v tíme Spurs je 19-ročný Dele Alli, ktorý si už stihol vyslúžiť aj pozvánku do seniorskej reprezentácie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona