Fenningerová z kliniky s barlami, ale úsmevom na tvári

NETKY.SK • 27 Október 2015, 14:55 • 2 min
Fenningerová z kliniky s barlami, ale úsmevom na tvári

INNSBRUCK - Ťažko zranená rakúska zjazdárka Anna Fenningerová má za sebou druhý krok na dlhej ceste k návratu na súťažné svahy.

slovakia

left justify in out

Tým prvým bola operácia pomliaždeného kolena na súkromnej klinike Hochrum v Innsbrucku a tým druhým odchod z nemocnice po takmer týždňovom pobyte. Dvojnásobná víťazka celkového poradia Svetového pohára zverejnila na svojom facebookovom konte fotografiu, ako stojí pred nemocnicou podopierajúc sa o barly so zafixovaným pravým kolenom, ale s úsmevom na tvári.

"Veľké poďakovanie patrí doktorovi Hoserovi, ale aj celému lekárskemu tímu z Hochrumu, že mi opäť vylúdili úsmev na tvári," napísala 26-ročná pekná tvár rakúskeho lyžovania. Fenningerová sa tiež vyjadrila, že jej cieľom je vrátiť sa do pretekárskeho kolotoča v úvode sezóny 2016/2017 v rakúskom Söldene. Podľa lekárov minimálna doba jej rehabilitácie je stanovená na 9 - 10 mesiacov.

Fenningerová si tri dni pred začiatkom tejto sezóny Svetového pohára na tréningu v Söldene pri páde potrhala väzy v kolene a vážne poškodila meniskus a patelárnu šľachu. "Je to veľmi ťažké, ale nie také nezvládnuteľné zranenie, z ktorého by neexistoval návrat do súťažného lyžovania," povedal Fenningerovej ošetrujúci úrazový chirurg a traumatológ Christian Hoser.

Fenningerová je aj úradujúcou majsterkou sveta v super G a v obrovskom slalome z Beaver Creeku 2015 a olympijskou víťazkou v super G zo Soči 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies