Fenningerová rakúskou kandidátkou na triumf v Söldene

NETKY.SK • 21 Október 2014, 16:35 • 2 min
Fenningerová rakúskou kandidátkou na triumf v Söldene

VIEDEŇ - Šesť rokov čakajú Rakúšania na víťazstvo svojej pretekárky v otváracích pretekoch zjazdárskej sezóny - obrovskom slalome na ľadovci v Söldene.

slovakia

left justify in out

Ich nádej na ukončenie suchého obdobia sa volá Anna Fenningerová. Dvadsaťpäťročná Salzburčanka vstupuje do nového súťažného ročníka v pozícii obhajkyne veľkého krištáľového glóbusu a tiež najlepšej ženy v hodnotení obrovského slalomu. Veľké očakávania však nemieni podporovať veľkými

"Nebudem sa obzerať za tým, čo som dosiahla v uplynulej sezóne. To mi určite k dobrým výsledkom nepomôže. Do sezóny vstupujem rovnako ako moje najväčšie súperky z bodu nula a budem sa koncentrovať na každé preteky," cituje Fenningerovú server denníka Kronen Zeitung. 

 

Už túto sobotu bude môcť Fenningerová na tradičnom mieste, ľadovci Rettenbach, v takmer trojtisícovej nadmorskej výške nadviazať na skvelý záver uplynulej zimy. Hoci je považovaná za špecialistku na domáce preteky (dva triumfy v Lienzi, jeden v Semmeringu), v Söldene sa jej dosiaľ nepodarilo vystúpiť ani raz na tzv. stupne víťazov. Po štyroch nedokončených jazdách si v ostatných troch rokoch pripísala v štarte sezóny šieste, piate a štvrté miesto. 

 

"Preteky v Söldene považujem z viacerých hľadísk za najextrémnejšie z celej sezóny. Po dlhej pauze je každý plný očakávania, pretekári sú pod zvýšeným tlakom fanúšikov aj médií. Víťazstvo sa vníma ako čosi výnimočné. Takto som to chápala niekoľko rokov, až teraz sa učím brať tieto preteky ako všetky ostatné," vyhlásila Fenningerová. 

 

Zatiaľ poslednou Rakúšankou, ktorá dominovala v úvodnom obrovskom slalome sezóny, bola v roku 2008 Kathrin Zettelová, víťazstvo z vlaňajška by mala obhajovať Švajčiarka Lara Gutová. "Je to nový pocit prísť do Söldenu so všetkými tými víťaznými pretekmi z vlaňajšej sezóny v chrbte. Teraz pôjde o to, či to premením na svoju výhodu alebo nie," dodala Fenningerová, ktorá sa vo februári v Soči stala olympijskou šampiónkou v super G a v obľúbenejšom obrovskom slalome brala striebro. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona