Fenningerová po operácii kolena vynechá celú sezónu

NETKY.SK • 22 Október 2015, 09:15 • 2 min
Fenningerová po operácii kolena vynechá celú sezónu

SÖLDEN - Rakúska lyžiarka Anna Fenningerová utrpela počas stredajšieho tréningu v Söldene vážne zranenie kolena a v ten istý deň absolvovala aj operáciu. Obhajkyňa veľkého glóbusu tak vynechá celú nasledujúcu sezónu

slovakia

left justify in out

Svetového pohára alpských lyžiarov, ktorá odštartuje už o tri dni. Fenningerová spadla počas obrovského slalomu a na kliniku v neďalekom Innsbrucku ju previezli vrtuľníkom. Tam sa podrobila vyšetreniam, ktoré určili, že musí ísť pod nôž. Následne absolvovala operáciu roztrhnutých skrížených väzov a poškodeného jabĺčka v pravom kolene. "Nebude môcť súťažiť v žiadnych pretekoch v tejto sezóne SP," oznámili zástupcovia Rakúskeho lyžiarskeho zväzu. Nový ročník odštartuje cez víkend práve v Söldene.

 

"Operácia dopadla dobre," povedal večer tímový lekár rakúskeho tímu Christian Hoser s tým, že Fenningerová bude nútene pauzovať 9 až 12 mesiacov. "Je to veľmi vážne zranenie, ale pre lyžiara nie úplne najhoršie. Preto existuje nádej a reálna šanca, že bude môcť pokračovať v kariére."

 

Dvadsaťšesťročná Rakúšanka, ktorá vyhrala celkové poradie SP v uplynulých dvoch sezónach a má na konte aj tri zlaté medaily z majstrovstiev sveta a jednu zo zimnej olympiády v Soči, má dlhodobo problémy s kolenami. Informovali agentúry AP a DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona