Fenningerová odišla zo sústredenia na Cypre

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 10:44 • 2 min
Fenningerová odišla zo sústredenia na Cypre

VIEDEŇ - Spor rakúskej zjazdárky Anny Fenningerovej s národnou lyžiarskou federáciou má ďalší neželaný efekt. Dvojnásobná a úradujúca víťazka Svetového pohára opustila spoločne so svojím kondičným trénerom Petrom Meliessnigom sústredenie rakúskeho reprezentačného tímu žien na Cypre a vrátila sa do Rakúska. Tam by mala v najbližších dňoch trénovať individuálne. Tento krok jej schválili aj rakúski zväzoví predstavitelia.

slovakia

left justify in out

"Je to múdre rozhodnutie. Chce z tohto všetkého vylúčiť médiá a verejnosť a sústrediť sa len na prípravu. Na budúci týždeň sa s ňou stretneme a všetko si vydiskutujeme," uviedol športový riaditeľ rakúskych lyžiarov Hans Pum pre ORF.


Úradujúca majsterka sveta v super G a obrovskom slalome Fenningerová sa už niekoľko mesiacov sporí o to, aby mala naďalej svojho nemeckého manažéra Klausa Kärchera a tiež jedného zväzového fyzioterapeuta, ktorý by bol k dispozícii iba pre ňu. V otvorenom liste vedeniu domáceho lyžovania sa Fenningerová vyjadrila, že radšej odíde z rakúskeho tímu, ako by sa mala rozlúčiť s Kärcherom. Časti z jej emailovej komunikácie so zväzom zverejnil magazín SportWoche a spustil kauzu trvajúcu už niekoľko dní.


"Nie je pravda, že sme ju žiadali o rozchod s Kärcherom. Predložili sme jej iba ponuku na spoluprácu v duchu platných pravidiel nášho zväzu. Žiaľ, Anna a jej tím to neakceptovali a zatiaľ nenechali ani priestor na vysvetlenie celej situácie," dodal Pum.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies