Fenerbahce oslavuje, CAS vraj pozastavil rozhodnutie UEFA

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 15:26 • 2 min
Fenerbahce oslavuje, CAS vraj pozastavil rozhodnutie UEFA

ISTANBUL - Turecký klub Fenerbahce Istanbul oslavuje a bude s napätím sledovať piatkový žreb 3. predkola Ligy majstrov, kde podľa pôvodného rozhodnutia Európskej futbalovej únie (UEFA) nemal figurovať.

slovakia

left justify in out

Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne totiž pozastavil až do definitívneho rozhodnutia zákaz štartu Fenerbahce v najbližších dvoch rokoch v európskych pohároch pre údajne ovplyvňovanie domácich ligových zápasov. V rozhovore pre klubovú televíziu to vyhlásil prezident Fenerbahce Aziz Yildirim.

"Fenerbahce bude v Lige majstrov a budeme sledovať aj piatkové žrebovanie. Náš boj sa však nekončí a bude pokračovať," uviedol v jedenapolminútovom vyjadrení Yildirim. Fenerbahce sa na CAS obrátilo spoločne s Besiktasom a žiadali o pozastavenie zákazu štartovať v európskych pohárových súťažiach. Oba tímy popierajú akékoľvek obvinenia.

"Pre všetkých fanúšikov Fenerbahce - náš klub bude pokračovať na ceste za Ligou majstrov. Po pozastavení zákazu od UEFA sa zúčastníme na piatkovom žrebe ako jeden z nasadených tímov," dodal Yildirim pre web istanbulského mužstva.

Fenerbahce malo aj so slovenským stredopoliarom Miroslavom Stochom odohrať prvé zápasy LM 30., respektíve 31. júla, Besiktas v kádri so Slovákom Filipom Hološkom mal pôvodne nahradiť spomenutý "Fener", no podľa UEFA ani on nesplnil podmienky pre účasť v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži a kontinentálna asociácia ho nezaradila ani do Európskej ligy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies