Feminizácia malých chlapcov v Británii: Škôlky im zakazujú hrať sa s pištoľami a mečmi...

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 16:00 • 2 min
Feminizácia malých chlapcov v Británii: Škôlky im zakazujú hrať sa s pištoľami a mečmi...

LONDÝN - Takmer štyri z piatich britských škôlok zakazujú deťom hrať sa s hračkami napodobňujúcimi zbrane zo strachu, že to povzbudí násilie. Kritici politicky korektné škôlky napádajú za to, že deťom zakazujú hrať sa na policajtov a zlodejov a dobrých a zlých.

slovakia

left justify in out

Tvrdí sa, že neexistuje žiadna evidencia toho, že by deti, ktoré sa v detstve hrali so zbraňami, boli v dospelosti násilnejší. Teraz škôlky zakazujú okrem plastových strelných zbraní aj plastové meče, píše server stredoevropan.cz. Malé, ale stále rastúce percento škôlok tiež zakazuje deťom nosiť kostýmy superhrdinov.

 

Debata v Británii začala potom, čo zverejnili fotografie malého princa Georgea, ako sa hrá s plastovou pištoľou, nožom a putami, píše server news.com.au. Feministky a ľavičiari mali v diskusiách na internetu kvôli tomu hotovú žatvu.

 

Bývalá učiteľka z materskej škôlky Carla Coward, ktorá teraz učí na základnej škole v Devone, hovorí, že je to úplne absurdné, informuje server daynurseries.co.uk.

 

„Je desivé, že zamestnanci škôlok sú tak vydesení z toho, ako sa malé deti hrajú. Zhodujú sa, že hrať sa v rannom veku so zbraňami a na superhrdinov podporuje násilie, keď deti rastú. Mojou odpoveďou na to je, či to tiež znamená, že ak dovolíte deťom hrať sa s bábikami, zvýši sa tým u tínedžerov počet otehotnení? Samozrejme, že nie!“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona