Feministky sú extrémistky, myslí si patriarcha Kirill

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 10:17 • 2 min
Feministky sú extrémistky, myslí si patriarcha Kirill

MOSKVA - Hlava ruskej pravoslávnej cirkvi patriarcha Kirill v utorok skritizoval feministky, ktoré podľa neho vyzdvihovaním "pseudoslobôd" zanedbávajú rodinné hodnoty.

slovakia

left justify in out

Vplyvný duchovný tak urobil na stretnutí ukrajinských pravoslávnych žien v Moskve. "Feminizmus je veľmi nebezpečný, feministické organizácie presadzujú pseudoslobody pre ženy, ktoré stavajú vyššie ako manželstvo a rodinu," cituje Kirilla tlačová agentúra RIA Novosti. Feministická ideológia podľa neho prisudzuje ženám "odlišné funkcie", ktoré sú v rozpore s "rodinnými hodnotami". "Pravdepodobne nie je náhoda, že väčšina feministických aktivistiek sú slobodné ženy," uzavrel patriarcha.

Líder ruskej pravoslávnej cirkvi v minulosti s feministkami zažil aj osobné stretnutie. Naposledy vlani, keď mu jedna z aktivistiek známej ľudskoprávnej organizácie FEMEN po jeho prílete do Kyjeva ukázala nahé prsia. Polonahá žena mala na chrbte aj veľký nápis v angličtine Kill Kirill (Zabite Kirilla), čím chcela podľa vlastných slov vyjadriť svoj odpor voči vplyvu ruskej pravoslávnej cirkvi na ukrajinskú politiku. Skupina FEMEN týmto činom takisto vyjadrila solidaritu s členkami ruskej punkovej skupiny Pussy Riot, ktoré policajti zatkli po ich demonštrácii v jednom z moskovských pravoslávnych chrámov. Kirill však incident podľa svedkov ustál so stoickým pokojom. Nahé prsia mladej blondínky zjavne neunikli jeho pozornosti, údajne ho ale príliš nezaujali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies