Felixová a Oliver najlepšími atlétmi roka v USA

NETKY.SK • 18 November 2010, 08:43 • 2 min
Felixová a Oliver najlepšími atlétmi roka v USA

Felixová a Oliver najlepšími atlétmi roka v USA

slovakia

left justify in out

img

Majsterka sveta Allyson Felixová a americký rekordér David Oliver získali cenu Jesseho Owensa určenú pre najlepšieho atléta roka v USA.
      Felixová, trojnásobná majsterka sveta v behu na 200 metrov, v roku 2010 vyhrala Diamantovú ligu na 200 i 400-metrovej trati. Owensovu cenu získala už po tretí raz.
      Oliver v tejto sezóne neprehral ani jedny preteky pod holým nebom, časom 12,89 prekonal národný rekord v behu na 110 metrov cez prekážky a na tejto trati triumfoval i v Diamantovej lige. Bronzový olympijský medailista z Pekingu sa tak stal tretím najrýchlejším prekážkarom na tejto trati v histórii.
      Americká atletická federácia oficiálne odovzdá ceny Felixovej a Oliverovi 4. decembra na svojom zasadnutí vo Virginia Beach.
      Jesse Owens získal na OH 1936 v Berlíne zlato v behoch na 100 i 200 metrov, v štafete na 4x100 metrov i v skoku do diaľky.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies