Felipe Santana z Dortmundu do Schalke

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 11:44 • 2 min
Felipe Santana z Dortmundu do Schalke

DORTMUND - Brazílsky futbalový obranca Felipe Santana z Borussie Dortmund prestúpil v rámci najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy do konkurenčného Schalke 04 Gelsenkirchen.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný stopér podpísal kontrakt do 30. júna 2016. Informovala o tom oficiálna stránka vestfálskeho klubu. "Vyjadrenie vďaky zo strany fanúšikov, hráčov a trénerov za celé tie nádherné roky strávené v Dortmunde je pre mňa veľmi dôležité. Rozhodnutie opustiť mužstvo bolo pre mňa veľmi ťažké. Nebol som však hráčom základnej zostavy. Keďže si stále chcem splniť svoj sen hrať za reprezentáciu, musím nastupovať pravidelne," uviedol Santana pre bvb.de.

Rodák z Ria Claro prišiel do Dortmundu v roku 2008 z brazílskeho Figueirense SC. Santana je dvojnásobným nemeckým šampiónom (2011, 2012), víťaz Nemeckého pohára 2012 a neúspešný finalista Ligy majstrov 2012/2013. Za Dortmund odohral celkovo 112 stretnutí, 95 v I. bundeslige (6 gólov), desať v LM (2 góly), jeden v Európskej lige UEFA a šesť v národnom pohári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies